en-USro-RO

| Login
17 iulie 2018

Scoala catolica

Scoala catolica
Cardinalul Appiah Turkson vorbeşte despre educarea noilor generaţii la pace

Anul 2011 s-a încheiat aşa cum începuse, marcat de o serie de manifestări ale tinerilor în aproape toate capitalele europene şi în bună parte din cele din restul lumii.

Mai are sens studierea limbii latine şi greceşti?
Interviu luat Preşedintelui de la Pontificium Institutum Altioris Latinitatis
Studii de masterat la Facultatea de Teologie Romano-Catolică
Pentru anul universitar 2010-2011, Facultatea de Teologie Romano-Catolică propune modulul de master cu titlul Strategii ale carităţii creştine. Cursurile acestui master sunt oferite în colaborare cu Facultatea de Filozofie - Departamentul de Sociologie şi Asistenţă Socială şi se vor desfăşura pe o perioada de doi ani (patru semestre).
Admitere la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din Iaşi
Facultatea de Teologie Romano-Catolică deschide din nou porţile absolvenţilor de liceu în vederea unei perioade de studiu şi formare intelectuală, umana şi spirituală.
CONCURS DE ADMITERE LA INSTITUTUL TEOLOGIC ROMANO-CATOLIC „SFÂNTUL IOSIF” IAŞI
Pentru cei care au simţit chemarea Domnului Isus Cristos de a-l urma şi de a-l sluji pe calea sfintei Preoţii, Institutul Teologic Romano-Catolic de Grad Universitar „Sfântul Iosif” din Iaşi vă anunţă organizarea concursului de admitere iulie 2011.
Dieceza de Nanterre se opune dispozitivului contraceptiv Pass
Prin acest dispozitiv lansat la sfârşitul lunii aprilie elevilor li se permite accesul gratuit la un mijloc contraceptiv. Şcolile catolice nu sunt obligate să le distribuie.
Reduceri de locuri de muncă în Franţa şi „avertismentul solemn” din partea educaţiei catolice
Responsabilii pentru învăţământul catolic au lansat marţi un „avertisment solemn” guvernului, ca răspuns la decizia de a reducere locurile de muncă din acest sector.
Pe urmele vocaţiei
În perioada 25-27 martie 2011 Liceul Romano-Catolic „Szent László” împreună cu Episcopia Romano-Catolică de Oradea a organizat Concursul Național de Cateheză cu titlul „Pe urmele vocației preoțești”.
Simpozion despre fenomenul violenţei în societatea actuală
Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan Roman, Facultatea de Teologie Pastorală în colaborare cu Facultatea de Filozofie "I. Duns Scotus" şi Liceul Romano-Catolic Franciscan, toate din Roman organizează simpozionul naţional "Fenomenul violenţei în societatea actuală: o analiză critică interdisciplinară", luni, 28 martie 2011, la ora 14.30, în amfiteatrul institutului.
Audienţă acordată participanţilor la Sesiunea plenară a Congregaţiei pentru Educaţia Catolică (a Seminariilor şi a Institutelor de Studii)
Urgenţa educativă; internetul în seminar; educaţia interculturală; rolul educativ la predării religiei catolice în şcoli: sunt câteva din temele propuse de Papa participanţilor la Sesiunea plenară a Congregaţiei pentru Educaţia Catolică, primiţi luni 7 februarie în Sala Consistoriului.
Masterat în "Cristologie" la Facultatea de Teologie Romano-Catolică
Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi propune pentru anul academic 2010-2011 două noi programe de master:
1.Teologia sacramentelor
2. Cristologia
Masterat în "Teologia Sacramentelor" la Facultatea de Teologie Romano-Catolică
Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi propune pentru anul academic 2010-2011 două noi programe de master:
1.Teologia sacramentelor
2. Cristologia
Strigătul unui păstor şi terapia moravurilor credincioşilor săi

Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi organizează în anul academic 2010-2011 o serie de conferinţe şi dezbateri publice tema „Biserica şi secularizarea. Provocări şi strategii pastorale”. Joi, 13 ianuarie 2011, de la ora 17.00, Institutul va găzdui în aula magna conferinţa „Strigătul unui păstor şi terapia moravurilor credincioşilor săi” susţinută de pr. prof. dr. Eduard Ferenţ.

Examen de bacalaureat în teologie la ITRC
În zilele de 1 şi 2 iunie 2010 a avut loc la Institutul Teologic „Sfântul Iosif”din Iaşi examenul de bacalaureat în teologie susţinut de 18 părinţi diaconi.
Admiterea la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iaşi
Pentru cei care au simţit chemarea Domnului Isus Cristos de a-l urma şi de a-l sluji pe calea sfintei Preoţii, Institutul Teologic Romano-Catolic de Grad Universitar "Sfântul Iosif" din Iaşi anunţă că, şi în acest an, va fi organizat un concurs de admitere.
Iaşi: Admiterea la Liceul Catolic "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"
Şi în anul 2010 Şcoala Normală "Vasile Lupu" din Iaşi organizează examen de admitere la profilul teologie romano-catolică (Liceul Catolic "Sf. Tereza a Pruncului Isus"), pentru absolvenţii clasei a VIII-a.
Admiterea la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din Iaşi
Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universităţii "Al.I. Cuza" din Iaşi deschide din nou porţile absolvenţilor de liceu în vederea unei perioade de studiu şi formare intelectuală, umană şi spirituală.
Bacău: Admiterea la Seminarul Liceal şi la Colegiul Naţional Catolic
Colegiul Naţional Catolic "Sf. Iosif" din Bacău organizează în luna iunie 2010 examenul de admitere în clasa a IX-a, atât la Seminar, cât şi la Liceul Catolic.
Oneşti: Admiterea la Liceul Teologic şi Seminarul Capucin "Fericitul Ieremia"
Liceul Teologic şi Seminarul "Fericitul Ieremia" organizează în luna iunie 2010 examenul de admitere în clasa a IX-a, pentru anul şcolar 2010-2011.
  •  
     

    

Calendar Catolic

Marți, 17 iulie 2018

Sfintii zilei
Ss. Alexie, cerșetor; Marcelina, fc.
Liturghierul Roman
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an
Liturghie la alegere, prefațã comunã
verde, III
Lectionar
Is 7,1-9: Dacã nu veți crede, nu veți putea rezista.
Ps 47: Doamne Dumnezeul nostru, tu ești tãria noastrã!
Mt 11,20-24: În ziua judecãții, va fi mai ușor pentru Tir și Sidon decât pentru voi.
Meditatia zilei
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an

Va recomandam