en-USro-RO

| Login
17 iulie 2018

Intrări pentru 'Cosmin Cipca'

Cardinalul Appiah Turkson vorbeşte despre educarea noilor generaţii la pace

Anul 2011 s-a încheiat aşa cum începuse, marcat de o serie de manifestări ale tinerilor în aproape toate capitalele europene şi în bună parte din cele din restul lumii.

Aniversarul morţii lui Paul al VI-lea

„Ştirile de la Montserrat mă încântă şi mă edifică: in omnem terram exviit sonus eorul! Iată funcţia unor asemenea centre de spiritualitate foarte înaltă! Şi cât de bine o îndeplineşte această mănăstire!”. Aşa scria, la 30 iulie 1958, monseniorul Giovanni Battista Montini, arhiepiscop de Milano, părintelui Gabriel Brasò, prior al mănăstirii benedictine catalane.

Audienţă acordată participanţilor la Sesiunea plenară a Congregaţiei pentru Educaţia Catolică (a Seminariilor şi a Institutelor de Studii)
Urgenţa educativă; internetul în seminar; educaţia interculturală; rolul educativ la predării religiei catolice în şcoli: sunt câteva din temele propuse de Papa participanţilor la Sesiunea plenară a Congregaţiei pentru Educaţia Catolică, primiţi luni 7 februarie în Sala Consistoriului.
Alegerile de viaţă ale lui Carlo Carretto (1910-1988) la centenarul naşterii
La 4 octombrie 1988 murea Carlo Carretti. Îl amintim – în anul în care se celebrează centenarul naşterii (2 aprilie 1910) – publicând părţi mari din articolul dedicat lui de numărul abia ieşit al revistei „La Civiltà Cattolica”.
Masterat în "Cristologie" la Facultatea de Teologie Romano-Catolică
Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi propune pentru anul academic 2010-2011 două noi programe de master:
1.Teologia sacramentelor
2. Cristologia
Masterat în "Teologia Sacramentelor" la Facultatea de Teologie Romano-Catolică
Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi propune pentru anul academic 2010-2011 două noi programe de master:
1.Teologia sacramentelor
2. Cristologia
  •  
     

    

Calendar Catolic

Marți, 17 iulie 2018

Sfintii zilei
Ss. Alexie, cerșetor; Marcelina, fc.
Liturghierul Roman
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an
Liturghie la alegere, prefațã comunã
verde, III
Lectionar
Is 7,1-9: Dacã nu veți crede, nu veți putea rezista.
Ps 47: Doamne Dumnezeul nostru, tu ești tãria noastrã!
Mt 11,20-24: În ziua judecãții, va fi mai ușor pentru Tir și Sidon decât pentru voi.
Meditatia zilei
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an

Va recomandam