en-USro-RO

| Login
17 iulie 2018

Prin acest dispozitiv lansat la sfârşitul lunii aprilie elevilor li se permite accesul gratuit la un mijloc contraceptiv. Şcolile catolice nu sunt obligate să le distribuie.

 Ce este acest dispozitiv?

Lansat oficial la sfârşitul lunii aprilie de către Luc Chatel, Ministrul educaţiei naţionale, acest dispozitiv ar trebui să permită unor peste 159000 de liceeni accesul la un contraceptiv. Acest dispozitiv, gratuit şi anonim, se prezintă sub formă de bilete, disponibile la infirmeriile şcolilor.

 Cum a reacţionat învăţământul catolic?

Într-o scrisoare adresată promotorilor acestui proiect, episcopul auxiliar de Nanterre, Nicolas Brouwet, precum şi directorul diecezan de educaţia catolică, Francis Chaillé au cerut să nu distribuie acest sistem pentru studenţi. Ei se plâng de „cecurile în alb acordate tinerilor prin eliminarea, în fapt, a oricărei responsabilităţi în privinţa sexualităţii”, şi regretă că instituţiile diecezane în cauză nu au fost consultate cu privire la această chestiune.

„Institutele catolice şcolare de la Paris continuă să favorizeze o politică de educaţie deschisă asupra sensului vieţii, libertăţii şi responsabilităţii”, au afirmat într-o declaraţie responsabilii pentru învăţământul catolic de la Paris.

 Care sunt obligaţiile instituţiilor catolice?

Educaţia naţională a cerut tuturor şcolilor, inclusiv celor asociate cu statul prin contract, să ofere o educaţie la sexualitate, pe baza a „cel puţin trei întâlniri anuale şi pe grupe de vârstă omogene”. Dar „punerea în aplicare a acestei educaţii revine fiecărei instituţii, a declarat pentru agenţia La croix Secretarul general pentru educaţia catolică, Claude Berruer. Prin urmare, nu avem nici o obligaţie de a distribui acest dispozitiv”.

„Suntem conştienţi de ceea ce afirmă Biserica despre mijloacele artificiale de contracepţie. În acelaşi timp, noi nu trebuie să îngropăm capul în nisip: pentru unii tineri, contracepţia este un proces care ţine de motivaţie”. El contestă generalizarea unui astfel de dispozitiv, care este contradictoriu, a spus el, cu responsabilitatea pe care trebuie să o aibă un tânăr.

În aprilie 2010, într-un document de douăzeci de pagini, educaţia catolică a stabilit un curs ce tratează despre educaţia emoţională în instituţiile catolice.

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

Imagine CAPTCHA
Enter the code shown above:

  •  
     

    

Calendar Catolic

Marți, 17 iulie 2018

Sfintii zilei
Ss. Alexie, cerșetor; Marcelina, fc.
Liturghierul Roman
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an
Liturghie la alegere, prefațã comunã
verde, III
Lectionar
Is 7,1-9: Dacã nu veți crede, nu veți putea rezista.
Ps 47: Doamne Dumnezeul nostru, tu ești tãria noastrã!
Mt 11,20-24: În ziua judecãții, va fi mai ușor pentru Tir și Sidon decât pentru voi.
Meditatia zilei
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an

Va recomandam