en-USro-RO

| Login
17 iulie 2018
Teologie  »  Teologie  »  Pastoratie Search

Pastoratie

Pastoratie
Monseniorul Filoni despre Ziua Misionară Mondială: să privim la cele 5 miliarde de persoane care nu cunosc Evanghelia
Era în anul 1926 când Opera Propagării Credinţei i-a sugerat lui Pius al XI-lea o Zi anuală în favoarea activităţii misionare a Bisericii universale. Cererea a fost acceptat cu bucurie şi anul următor, în 1927, a fost celebrată prima Zi Misionară Mondială, stabilind ca aceasta să aibă loc în fiecare penultimă duminică din octombrie, recunoscută tradiţional ca lună misionară. Roberto Piermarini (de la Radio Vatican) l-a întrebat pe prefectul de la Propaganda Fide, arhiepiscopul Fernando Filoni, ce idei de reflecţie oferă poporului lui Dumnezeu tema aleasă în acest an de Benedict al XVI-lea pentru Ziua care se celebrează astăzi: „Aşa cum m-a trimis Tatăl, aşa vă trimit şi eu pe voi”, luată din Evanghelia lui Ioan.
Colaborarea dintre laici şi catolici
În lumea de astăzi se face o mare discuţie despre laici şi credincioşi, stat şi Biserică, religie şi secularizare. Şi nu e vorba numai de intervenţia ecleziasticilor în privinţa politicilor care reglementează statul şi societatea civilă.
Pastoraţia universitară să ajute la formarea protagoniştilor societăţii
Pastoraţia universitară este un aspect decisiv al pastoraţiei generale a Bisericii şi trebuie să ajute la formarea de adevăraţi protagonişti ai societăţii.
Căsătoria, drum de sfinţenie
Căsătoria este un autentic drum de sfinţenie, motiv pentru care Institutul Pontifical Ioan Paul al II-lea pentru Studii despre Căsătorie şi Familie a organizat începând din ianuarie un ciclu de conferinţe despre „Profiluri de sfinţenie conjugală”.
Taizé - Tineri în căutare
Îşi doreşte ca „această întâlnire să fie un mare stimulent pentru pastoraţia tineretului” mons. Adrianus van Luyn, episcop de Rotterdam şi preşedinte al Comisiei Episcopatelor din Comunitatea Europeană (COMECE), vorbind despre „pelerinajul de încredere” organizat de comunitatea Taizé la Rotterdam (Olanda) între 28 decembrie – 1 ianuarie, convins că poate să fie „un exemplu pentru a face să crească un simţ de cetăţenie nu numai a unei ţări, a unei naţiuni, ci a unui continent” care se simte „responsabil şi pentru celelalte continente”.
Întâlnire de organizare a Anului Familiei
Comisia coordonatoare a planului pastoral dedicat familiei şi sacramentului Căsătoriei s-a reunit pentru prima dată luni, 8 noiembrie 2010, la sediul Episcopiei din Iaşi. Întâlnirea a fost coordonată de PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi.
Femeia castă a tuturor
În Crez mărturisim şi definim Biserica „una, sfântă, catolică şi apostolică”, deci înzestrată cu prerogative care-i aparţin în mod esenţial: n-ar putea să existe o Biserică „non-una”, „non-sfântă”, „non-catolică”, „non-apostolică”.
Mesaj către preoţi. Postul Mare 2011

Timpul de har, care ne este dat să-l trăim împreună, ne cheamă la o convertire reînnoită, după cum este mereu nou Darul Preoţiei ministeriale, prin care Domnul Isus se face prezent în existenţele noastre şi, prin intermediul lor, în viaţa tuturor oamenilor.

O reţea împletită cu lumea. Iezuitul Antonio Spadaro vorbeşte despre transmiterea credinţei în era digitală

Reţeaua de Internet nu este numai un nou mijloc de comunicare pentru a distribui în mod mai rapid şi universal mesaje şi idei, ci un nou ambient de viaţă care transformă profund cultura noastră. Această intuiţie l-a inspirat pe iezuitul Antonio Spadaro, expert în comunicaţie digitală, şi l-a făcut să creeze, chiar la începutul anului, un blog

Omilia Papei în Solemnitatea Epifaniei Domnului 2011

Iubiţi fraţi şi surori,

 

Biserica, în solemnitatea Epifaniei, continuă să contemple şi să celebreze misterul naşterii lui Isus Mântuitorul. În mod deosebit, sărbătoarea de astăzi subliniază destinaţia şi semnificaţia universale a acestei naşteri. Făcându-se om în sânul Mariei, Fiul lui Dumnezeu a venit nu numai pentru poporul lui Israel, reprezentat de păstorii din Betleem, ci şi pentru întreaga omenire, reprezentată de magi.

"Iubiţi Biserica, maica noastră, fiţi blânzi şi puternici în adevăr": Papa la Sulmona, la întâlnirea cu tinerii diecezei
"Sunteţi tineri şi tinere care ştiu să gândească, care-şi pun întrebări şi care au sensul adevărului şi al binelui. Ştiţi, cu alte cuvinte, să folosiţi mintea şi inima, ceea ce nu e lucru de nimic, dimpotrivă, aş spune că e cel mai important pe această lume: să învăţăm să folosim bine inteligenţa şi înţelepciunea pe care Dumnezeu ni le-a dăruit!".
  •  
     

    

Calendar Catolic

Marți, 17 iulie 2018

Sfintii zilei
Ss. Alexie, cerșetor; Marcelina, fc.
Liturghierul Roman
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an
Liturghie la alegere, prefațã comunã
verde, III
Lectionar
Is 7,1-9: Dacã nu veți crede, nu veți putea rezista.
Ps 47: Doamne Dumnezeul nostru, tu ești tãria noastrã!
Mt 11,20-24: În ziua judecãții, va fi mai ușor pentru Tir și Sidon decât pentru voi.
Meditatia zilei
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an

Va recomandam