en-USro-RO

| Login
17 iulie 2018
Teologie  »  Teologie  »  Morala Search

Morala

Morala
Apariție editorială: Editura „Sapientia” anunţă apariţia Scrisorii enciclice „Sacerdotalis caelibatus”

Editura „Sapientia” anunţă apariţia Scrisorii enciclice „Sacerdotalis caelibatus” despre celibatul preoţesc, scrisă de Papa Paul al VI-lea şi tradusă în limba română de Petru Ciobanu. Cartea apare în colecţia Magisterium, formatul 14x20, are 68 de pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 8 lei.

Apariție editorială: Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii În căutarea unei etici universale; o nouă privire asupra legii naturale
Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii În căutarea unei etici universale; o nouă privire asupra legii naturale, document elaborat de Comisia Teologică Internaţională şi tradus în limba română de pr. dr. Lucian Farcaş. Cartea apare în colecţiaMagisterium, formatul 14x20, are 122 de pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 10 lei.
Forţa profetică a Doctrinei Sociale a Bisericii
Publicăm în continuare editorialul lui Claudio Gentili, scris cu ocazia aniversării a 20 de ani ai revistei „La Società” (www.fondazionetoniolo.it/lasocieta), revistă de studii şi documentare a Fundaţiei Toniolo despre Doctrina Socială a Bisericii. Editorialul examinează evoluţia reflecţiei despre Doctrina Socială a Bisericii de la Laborem exercens la Caritas in veritate.
Mai are valoare Jurământul lui Hipocrate?
De fiecare dată când se dezbate despre rolul medicului faţă de pacienţii care vor să avorteze sau de bolnavii care ar vrea să moarte, există mereu unii care-şi amintesc de Jurământul lui Hipocrate, un „jurământ” care se pare că provine din anul 400 î.C. şi care este semnat de medici, dentişti şi veterinari înainte de a începe profesia.
  •  
     

    

Calendar Catolic

Marți, 17 iulie 2018

Sfintii zilei
Ss. Alexie, cerșetor; Marcelina, fc.
Liturghierul Roman
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an
Liturghie la alegere, prefațã comunã
verde, III
Lectionar
Is 7,1-9: Dacã nu veți crede, nu veți putea rezista.
Ps 47: Doamne Dumnezeul nostru, tu ești tãria noastrã!
Mt 11,20-24: În ziua judecãții, va fi mai ușor pentru Tir și Sidon decât pentru voi.
Meditatia zilei
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an

Va recomandam