en-USro-RO

| Login
17 iulie 2018
Teologie  »  Teologie  »  Biblie Search

Biblie

Biblie
Curajoşi pe cale

Evenimentul Fiului lui Dumnezeu care devine om – misterul, cum îl numeşte Paul – este destinat manifestării: trebuie să devină veste şi epifanie, pentru că Isus este în mod absolut unicul Mântuitor al tuturor. Nu există alte căi de răscumpărare. Cristos este „lumină spre luminarea neamurilor”. Asupra Israelului, care-l personifică pe Mesia, străluceşte gloria Domnului şi Isaia poate să spună: „Popoarele se vor îndrepta spre lumina ta şi regii spre strălucirea aurorei tale”. Evanghelistul Matei vede în venirea magilor din Răsărit adeverirea apariţiei Luminii lui Mesia dincolo de graniţele Israelului şi începutul adoraţiei universale şi al proclamării gloriei Domnului.

Întrebarea pe care aş vrea să o pun magilor

A semna înseamnă a face ferm şi stabil un act. Epifania ne oferă o ocazie minunată pentru a reflecta asupra „semnăturii” pe care Dumnezeu a lăsat-o imprimată în creaţie, conform expresiei folosite de Benedict al XVI-lea în solemnitatea din 6 ianuarie 2011. Dumnezeu face ferm, susţine cosmosul în fiinţa sa. Însă a semna înseamnă şi a asuma o obligaţie. Şi astfel Dumnezeu onorează angajarea sa ajungând să-l dea pe Fiul său Unicul Născut.

Cum s-a schimbat limbajul Bibliei în timp...?
O echipă formată din cercetători americani şi-a propus să construiască o bază de studiu care să cuprindă toate modificările aplicate Noului Testament, de la cea mai veche versiune accesibilă.
Apariţie editorială: Întoarcerea "Ad pricipium" în "Tripticul Roman" al lui Ioan Paul al II-lea

Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Întoarcerea „Ad principium” în „Tripticul Roman” al lui Ioan Paul al II-lea, scrisă de Genoveva Antoci. Cartea apare în formatul 14x20, are 208 de pagini şi poate fi procurată de la orice librărie catolică din ţară la preţul de 10 lei.


Sfânta Scriptură şi poporul lui Dumnezeu: o lectură a exortaţiei apostolice Verbum Domini
Publicăm lungi fragmente din conferinţa ţinută de cardinalul Kurt Koch, preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor, pe 2 decembrie la Universitatea Pontificală Urbaniana, cu ocazia deschiderii lucrărilor congresului internaţional „Sfânta Scriptură în viaţa şi în misiunea Bisericii” organizat de Catholic Biblical Federation şi dedicat exortaţiei apostolice post-sinodale a lui Benedict al XVI-lea Verbum Domini.
Biblia şi cultura greacă

Cu o masă rotundă despre tema „A transmite mesajul Bibliei în cultura de astăzi” s-a încheiat sâmbătă 4 decembrie la Universitatea Pontificală Urbaniana congresul internaţional „Sfânta Scriptură în viaţa şi în misiunea Bisericii” dedicat Exortaţiei Apostolice Verbum Domini. Masa rotundă a fost prezidată de preşedintele Consiliului Pontifical al Culturii care, cu ocazia lucrărilor congresului, a scris pentru ziarul nostru următorul articol.

Apariţie editorială: Mediul Noului Testament
Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Mediul Noului Testament, scrisă de Eduard Lohse. Cartea apare în colecţia „Studii biblice”, în formatul 14x20, are 380 pagini şi poate fi procurată de la orice librărie catolică din ţară la preţul de 20 lei.
Sfântul apostol Iacob
Oare cum a fost Iacob, fiul lui Zebedeu şi a Salomeei, căruia evangheliştii îi atribuie mereu un loc de referinţă în listele celor doisprezece, şi pe care însuşi Isus l-a voit alături, împreună cu Petru şi cu fratele său Ioan, în câteva momente mai semnificative ale existenţei sale pământeşti? Fără îndoială, trebuia să fie un om impetuos şi aprig, înclinat spre supărare, pe care ni-l imaginăm mâniindu-se tare atunci când, după o zi dură pe lacul Tiberiadei, se întorcea cu mâinile goale la Betsaida.
Piatra Neamţ: Misiune biblică paulină "Toate le fac pentru Evanghelie"
"Toate le fac pentru Evanghelie" (1Cor 9,23) va fi tema misiunii biblice pauline organizate în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Piatra Neamţ de către Surorile Pauline din Bucureşti în perioada 17-25 iulie 2010.
  •  
     

    

Calendar Catolic

Marți, 17 iulie 2018

Sfintii zilei
Ss. Alexie, cerșetor; Marcelina, fc.
Liturghierul Roman
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an
Liturghie la alegere, prefațã comunã
verde, III
Lectionar
Is 7,1-9: Dacã nu veți crede, nu veți putea rezista.
Ps 47: Doamne Dumnezeul nostru, tu ești tãria noastrã!
Mt 11,20-24: În ziua judecãții, va fi mai ușor pentru Tir și Sidon decât pentru voi.
Meditatia zilei
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an

Va recomandam