en-USro-RO

| Login
17 iulie 2018

Intrări pentru 'Cosmin Cipca'

Angelus din Solemnitatea Epifaniei Domnului (6 ianuarie 2012)

Această sărbătoare a Epifaniei este o sărbătoare foarte veche, care îşi are originea în Orientul creştin şi scoate în evidenţă misterul manifestării lui Isus Cristos tuturor neamurilor, reprezentate de magii care au venit să-l adore pe Regele Iudeilor abia născut la Betleem, aşa cum relatează Evanghelia sfântului Matei (cf. 2,1-12).

Audienţa generală de miercuri 4 ianuarie 2012

Sunt bucuros să vă primesc în această primă Audienţă generală din noul an şi din toată inima vă adresez vouă şi familiilor voastre urările mele afectuoase: Dumnezeu, care prin naşterea lui Cristos Fiul său a inundat de bucurie lumea întreagă, să rânduiască faptele şi zilele în pacea sa.

Omilia Papei la 1 ianuarie 2012

În prima zi a anului, liturgia face să răsune în toată Biserica răspândită în lume vechea binecuvântare sacerdotală, pe care am ascultat-o în prima lectură: „Să te binecuvânteze Domnul şi să te păzească.

Audienţa generală de miercuri 28 decembrie 2011

Întâlnirea de astăzi se desfăşoară în atmosfera de Crăciun, pătrunsă de bucurie intimă pentru naşterea Mântuitorului. Tocmai am celebrat acest mister, al cărui ecou se extinde în liturgia din toate aceste zile.

Mesajul de Crăciun „Urbi et Orbi” al lui Benedict al XVI-lea (2011)

Cristos s-a născut pentru noi! Mărire în înaltul cerurilor lui Dumnezeu, şi pe pământ pace oamenilor pe care el îi iubeşte.

OMILIA SFÂNTULUI PĂRINTE BENEDICT AL XVI-LEA (24 decembrie 2011)

Lectura luată din Scrisoarea sfântului apostol Paul către Tit pe care tocmai am ascultat-o începe solemn cu cuvântul „apparuit”, care revine apoi din nou şi în lectura de la Liturghia de dimineaţă: apparuit – „s-a arătat”.

Predica a IV-a din Advent a părintelui Cantalamessa

Prope este iam Dominus: venite, adoremus”: „Domnul este de acum aproape: veniţi să-l adorăm”. Începem această meditaţie aşa cum începe Liturgia Orelor în aceste zile care preced Crăciunul, în aşa fel încât să fie şi ea parte din pregătirea noastră pentru solemnitate.

Scrisoarea Apostolică în formă de Motu proprio Porta fidei a Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea cu care se convoacă Anul credinţei
„Poarta credinţei” (cf. Fap 14,27) care introduce la viaţa de comuniune cu Dumnezeu şi permite intrarea în Biserica sa este mereu deschisă pentru noi. Este posibil să trecem acel prag atunci când Cuvântul lui Dumnezeu este vestit şi inima se lasă plăsmuită de harul care transformă. A trece prin acea poartă comportă pornirea pe un drum care durează toată viaţa.
Omilia Papei adresându-se noilor evanghelizatori (duminică 16 octombrie 2011)
Celebrez cu bucurie astăzi Sfânta Liturghie pentru voi care sunteţi angajaţi în multe părţi ale lumii pe frontierele noii evanghelizări. Această Liturgie este încheierea întâlnirii care ieri v-a chemat să vă confruntaţi în privinţa locurilor acestei misiuni şi să ascultaţi câteva mărturii semnificative.
Vatican: Audienţa la întâlnirea promovată de dicasterul pentru noua evanghelizare
Publicăm textul discursului rostit de Papa Benedict al XVI-lea sâmbătă 15 octombrie când a întâlnit în Aula Paul al VI-lea din Vatican pe noii evanghelizatori care au participat la prima întâlnire promovată de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări, cu tema „Noi Evanghelizatori pentru Noua Evanghelizare – Cuvântul lui Dumnezeu creşte şi se răspândeşte (Fap 12,24)”.
Audienţa generală de miercuri 28 septembrie 2011

Aşa cum ştiţi, de joi până duminică am făcut o vizită pastorală în Germania; de aceea, sunt bucuros să profit, ca de obicei, de ocazia acestei audienţe generale pentru a reparcurge împreună cu voi zilele intense şi minunate petrecute în ţara mea de origine.

Arta de a celebra: ce înseamnă?
Publicăm în continuare un articol al părintelui Enrico Finotti, paroh de „S. Maria del Carmine” din Rovereto (TN), apărut în r...
Recursul împotriva Papei la Aja, o anomalie juridică

Istoria dreptului, în decursul devenirii sale lungi, a adunat câteva curiozităţi juridice. Mă refer la situaţii anomale care sunt de obicei rubricate printre acele cazuri care fac, uneori, dreptul o „misiune imposibilă”; ceea ce a fost numit în mod acut „iustopie”.

Vizita pastorală a Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea la Ancona pentru încheierea celui de-al XXV-lea Congres Euharistic Naţional Italian

În urmă cu şase ani, prima călătorie apostolică în Italia din pontificatul meu m-a dus la Bari, pentru al 24-lea Congres Euharistic Naţional. Astăzi am venit să închei în mod solemn al 25-lea, aici la Ancona.

Audienţa generală de miercuri 14 septembrie 2011

În cateheza de astăzi aş vrea să tratez despre un Psalm cu puternice implicaţii cristologice, care apare încontinuu în relatările despre pătimirea lui Isus, cu dubla sa dimensiune de umilire şi de glorie, de moarte şi de viaţă.

Audienţa generală de miercuri 7 septembrie 2011

Reluăm astăzi Audienţele în Piaţa Sfântul Petru şi, în „şcoala de rugăciune” pe care o trăim împreună în aceste cateheze de miercuri, aş vrea să încep să meditez despre câţiva Psalmi, care, aşa cum spunea în iunie, formează „cartea de rugăciune” prin excelenţă.

Raportul inter-generaţional

Linia de gândire pe care o voi urma în tratarea temei despre raportul dintre generaţii este foarte subtilă. De fapt, acest raport trebuie să fie gândit din multe perspective, despre care nu am nici o competenţă. Deci trebuie să mă limitez să descriu un fel de gramatică a raportului.

Monedele lui Dumnezeu

Publicăm în continuare textul conferinţei pe care prefectul Bibliotecii Apostolice Vaticane a ţinut-o la Buja (Udine), sâmbătă 3 septembrie, cu ocazia expoziţiei despre „Monedele lui Dumnezeu. 

Audienţa generală de miercuri 31 august 2011

De mai multe ori am amintit, în această perioadă, necesitatea pentru orice creştin de a găsi timp pentru Dumnezeu, pentru rugăciune, în mijlocul multelor ocupaţii din zilele noastre. Însuşi Domnul ne oferă multe ocazii pentru ca să ne amintim de El.

Celebrarea euharistică împreună cu seminariştii

Mă bucur profund să celebrez Sfânta Liturghie cu voi toţi care aspiraţi să fiţi preoţi ai lui Cristos pentru slujirea Bisericii şi a oamenilor şi vă sunt recunoscător pentru cuvintele amabile de salut cu care m-aţi primit.

Pagina 1 din 6First   Precedentul   [1]  2  3  4  5  6  Urmatorul   Ultimul   
  •  
     

    

Calendar Catolic

Marți, 17 iulie 2018

Sfintii zilei
Ss. Alexie, cerșetor; Marcelina, fc.
Liturghierul Roman
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an
Liturghie la alegere, prefațã comunã
verde, III
Lectionar
Is 7,1-9: Dacã nu veți crede, nu veți putea rezista.
Ps 47: Doamne Dumnezeul nostru, tu ești tãria noastrã!
Mt 11,20-24: În ziua judecãții, va fi mai ușor pentru Tir și Sidon decât pentru voi.
Meditatia zilei
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an

Va recomandam