en-USro-RO

| Login
17 iulie 2018

Rugaciune

Rugaciune
Audienţa generală de miercuri 15 februarie 2012

La şcoala noastră de rugăciune, miercurea trecută am vorbit despre rugăciunea lui Isus de pe Cruce luată din Psalmul 22: „Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, pentru ce m-ai părăsit?”.

Rugăciunea care vindecă şi mântuieşte

La sfârşitul anului 2010 editura Segno din Udine a trimis în toate librăriile catolice textul „Rugăciuni de vindecare psihofizică şi de eliberare” în două volume, îngrijite de părintele Stanzione şi de Carlo di Pietro.

Mesajul Sfântului Părinte cu ocazia celei de-a XX-a Zi Mondială a Bolnavului (11 februarie 2012)

Cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavului, pe care o vom celebra la 11 februarie 2012, comemorarea Sfintei Fecioare Maria de Lourdes, doresc să reînnoiesc apropierea mea spirituală de toţi bolnavii care se află în locurile de îngrijire sau sunt îngrijiţi în familii, exprimând fiecăruia grija şi afectul întregii Biserici.

Rugăciunea de consacrare a tinerilor la Preasfânta Inimă a lui Isus

Publicăm în continuare rugăciunea cu care Benedict al XVI-lea i-a consacrat pe tineri la Preasfânta Inimă a lui Isus cu ocazia Veghii din 20 august la aeroportul Cuarto Vientos, în contextul Zilei Mondiale a Tineretului de la Madrid.

Litania în cinstea Fericitului Ioan Paul al II-lea
Rugăciune a primit „Imprimatur” din partea Cardinalului de Cracovia, Stanislaw Dziwisz, având data de 12 aprilie 2011
Rugăciune în cinstea Fericitului Ioan Paul al II-lea
Dumnezeule Întreit, îţi mulţumim că l-ai dat Bisericii tale pe Papa Ioan Paul al II-lea, în care s-a arătat bunătatea ta părintească...
Meditaţii de Via Crucis din Vinerea Sfântă la Colosseum (2011)

Publicăm prezentarea şi meditaţiile pentru Via Crucis pe care Benedict al XVI-lea o va prezida la Colosseum din Roma în seara de Vinerea Sfântă, pregătite de sora Maria Rita Piccione, O.S.A., preşedintă a Federaţiei Mănăstirilor Augustiniene din Italia „Sfânta Fecioară Maria a Bunului Sfat”.

Întâlnirea cu parohii şi preoţii din Dieceza de Roma (10 martie 2011)

Este pentru mine o mare bucurie să fiu în fiecare an, la începutul Postului Mare, cu voi – clerul din Roma – şi să încep cu voi drumul pascal al Bisericii. Aş vrea să-i mulţumesc Eminenţei Sale pentru frumoasele cuvinte pe care mi le-a dăruit, să vă mulţumesc vouă tuturor pentru munca pe care o faceţi pentru această Biserică din Roma, care – conform sfântului Ignaţiu – este în fruntea carităţii, şi ar trebui să fie mereu şi exemplară în credinţa sa.

Apariţie editorială: Benedictus – Rugăciunile familiei creştine
Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Benedictus – Rugăciunile familiei creştine. Cartea apare în formatul 11x16,5 cm, are 1200 de pagini şi poate fi procurată de la orice librărie catolică din ţară la preţul de 50 lei.
Colocviu cu iezuitul Claudio Barriga Dominguez, director general delegat

 Zeci de milioane de persoane răspândite pe cele cinci continente care se roagă în fiecare zi după intenţiile Papei. Chiar dacă este greu de făcut un calcul precis, puţine asociaţii din lume se pot lăuda cu o consistenţă numerică şi o răspândire asemănătoare cu aceea a Apostolatului Rugăciunii, care din anul 1844 oferă o slujire specială Bisericii prin ofranda spirituală zilnică a membrilor săi.

Intenţiile Apostolatului Rugăciunii
Publicăm textul intenţiilor generală şi misionară pe care, ca de obicei, Benedict al XVI-lea l-a încredinţat Apostolatului Rugăciunii pentru anul 2012.
Intenţiile de rugăciune pe care Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea le-a încredinţat Apostolatului Rugăciunii pentru anul 2011

Ianuarie

Generală: Pentru ca bogăţiile creaţiei să fie ferite, valorizate şi făcute disponibile tuturor, ca dar preţios al lui Dumnezeu oferit oamenilor.

Misionară: Pentru creştini ca să poată ajunge la unitatea deplină, mărturisind întregului neam omenesc paternitatea universală a lui Dumnezeu.

 

Despre rugăciune: reflecţii şi poveţe
„Cu glasul meu strig către Domnul...” Nu ar fi ajuns să zic: „strig cu glas tare”? Dar precizarea nu e de prisos: „cu glasul meu”.
În octombrie, Papa cere să se facă rugăciuni pentru universităţile catolice
În luna octombrie, Papa Benedict al XVI-lea cere rugăciunile creştinilor pentru universităţile catolice şi pentru celebrarea Zilei Misionare Mondiale, la 24 octombrie.
Omilia Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea în Solemnitatea Trupului şi Sângelui Domnului
Preoţia din Noul Testament este strâns legată de Euharistie. Pentru aceasta, astăzi, în solemnitatea Corpus Domini şi aproape de încheierea Anului Sfintei Preoţii, suntem invitaţi să medităm asupra raportului dintre Euharistie şi Preoţia lui Cristos.
Cardinalul Meisner: înainte de a schimba Biserica trebuie schimbată propria inimă
Pentru a face Biserica „mai atractivă”, primul pas nu trebuie să fie schimbarea ei, ci trebuie început să se modifice inima proprie.
Benedict al XVI-lea încheie luna mariană în Vatican
Încheiere solemnă a lunii mariane, luni 31 mai, în Vatican, în prezenţa Papei. Întâlnirea pentru rugăciune cu Benedict al XVI-lea în faţa Grotei de Lourdes a fost precedată de procesiunea a circa trei mii de credincioşi care, pornind de la biserica „Sfântul Ştefan” al Abisinilor, a fost condusă până la Grota de Lourdes de cardinalul Comastri, alături de care erau parohii şi preoţii augustinieni de la bazilica Sfântului Petru şi a Sfintei Ana.
Luna iunie, luna Inimii preasfinte a lui Isus
Luna iunie este consacrată preasfintei Inimi a lui Isus, întrucât, într-o lună de iunie, Mântuitorul i-a făcut sfintei Maria Margareta Alacoque descoperirile cu privire la Inima sa preasfântă.
Darurile Duhului Sfânt: 7. Frica de Dumnezeu
Vino Duh al Fricii de Dumnezeu! Fă-ne conştienţi de iubirea paternă a lui Dumnezeu şi fă-ne atenţi întotdeauna să fim gata să primim, în calea noastră, semnele şi persoanele prin care Dumnezeu ne revelează voinţa sa.
Darurile Duhului Sfânt: 6. Evlavia
Vino, Duh al Evlaviei! Creează în noi conştiinţa, că suntem fii iubiţi de Dumnezeu Tatăl, creaţi după chipul Fiului său, Isus, şi plini de bucuria Duhului, care dăruieşte viaţa.
Pagina 1 din 2First   Precedentul   [1]  2  Urmatorul   Ultimul   
  •  
     

    

Calendar Catolic

Marți, 17 iulie 2018

Sfintii zilei
Ss. Alexie, cerșetor; Marcelina, fc.
Liturghierul Roman
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an
Liturghie la alegere, prefațã comunã
verde, III
Lectionar
Is 7,1-9: Dacã nu veți crede, nu veți putea rezista.
Ps 47: Doamne Dumnezeul nostru, tu ești tãria noastrã!
Mt 11,20-24: În ziua judecãții, va fi mai ușor pentru Tir și Sidon decât pentru voi.
Meditatia zilei
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an

Va recomandam