en-USro-RO

| Login
17 iulie 2018

Spiritualitate

Spiritualitate
Drumul spiritual în sfântul Ioan al Crucii

Teolog, poet, mistic, preot şi întemeietor al Ordinului Carmeliţilor Desculţi, sfântul Ioan al Crucii, proclamat sfânt în 1726 de Benedict al XIII-lea şi învăţător al Bisericii de Pius al XI-lea în 1926, reprezintă una din figurile de referinţă ale culturii occidentale, considerat un maestru al misticii creştine (sfânta Tereza de Avila îl numea „părintele sufletului meu”) şi unul dintre cei mai mari poeţi în limba spaniolă. Gândirea sa a influenţat foarte mulţi filozofi şi teologi cum ar fi T. S. Eliot, Thomas Merton, Edith Stein, Jacques Maritain, Hans Urs von Balthasar, Ioan Paul al II-lea şi mulţi alţii.

„Cancer” vindecabil
Deseori, am auzit expresia: „păcatul este cancerul sufletului”. Păcatul nu doare la început într-atât încât să ne determine să mergem la „medic” (preot). Ne obişnuim cu păcatul, convieţuim cu el, face parte din natura noastră, uităm că îl avem, iar el roade sufletul, mereu. Un control simplu în acest post, la „clinica” (scaunul de spovadă), lui Dumnezeu, poate ajuta sufletul să fie vindecat (dacă e cazul!!!). Să nu aşteptăm „metastaza”, să nu ignorăm chemarea „medicului” CRISTOS la „tratament” (convertire), sau la o „incizie” radicală a răului din noi, salvând sufletul şi pregătindu-l pentru bucuria învierii la viaţa veşnică.
Spiritualitate şi elemente pentru o teologie a comunicării în reţea
Internetul face parte din viaţa noastră zilnică. Dacă până în urmă cu câtva timp Reţeaua era legată de imaginea a ceva tehnic, care cerea competenţe specifice sofisticate, astăzi este locul care trebuie frecventat pentru a fi în contact cu prietenii care locuiesc departe, pentru a citi ştiri, pentru a cumpăra o carte sau pentru a rezerva o călătorie, pentru a împărtăşi interese şi idei.
  •  
     

    

Calendar Catolic

Marți, 17 iulie 2018

Sfintii zilei
Ss. Alexie, cerșetor; Marcelina, fc.
Liturghierul Roman
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an
Liturghie la alegere, prefațã comunã
verde, III
Lectionar
Is 7,1-9: Dacã nu veți crede, nu veți putea rezista.
Ps 47: Doamne Dumnezeul nostru, tu ești tãria noastrã!
Mt 11,20-24: În ziua judecãții, va fi mai ușor pentru Tir și Sidon decât pentru voi.
Meditatia zilei
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an

Va recomandam