en-USro-RO

| Login
17 iulie 2018

Intrări pentru 'Cosmin Cipca'

Audienţa generală de miercuri 15 februarie 2012

La şcoala noastră de rugăciune, miercurea trecută am vorbit despre rugăciunea lui Isus de pe Cruce luată din Psalmul 22: „Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, pentru ce m-ai părăsit?”.

Rugăciunea care vindecă şi mântuieşte

La sfârşitul anului 2010 editura Segno din Udine a trimis în toate librăriile catolice textul „Rugăciuni de vindecare psihofizică şi de eliberare” în două volume, îngrijite de părintele Stanzione şi de Carlo di Pietro.

Cardinalul Monsengwo Pasinya va conduce exerciţiile spirituale în Vatican despre comuniunea creştinului cu Dumnezeu

În prima săptămână din Postul Mare, care anul acesta va fi între 26 februarie – 3 martie, Papa şi conducătorii din Curia Romană, în mod tradiţional vor face exerciţii spirituale.

Mesajul Sfântului Părinte cu ocazia celei de-a XX-a Zi Mondială a Bolnavului (11 februarie 2012)

Cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavului, pe care o vom celebra la 11 februarie 2012, comemorarea Sfintei Fecioare Maria de Lourdes, doresc să reînnoiesc apropierea mea spirituală de toţi bolnavii care se află în locurile de îngrijire sau sunt îngrijiţi în familii, exprimând fiecăruia grija şi afectul întregii Biserici.

Rugăciunea de consacrare a tinerilor la Preasfânta Inimă a lui Isus

Publicăm în continuare rugăciunea cu care Benedict al XVI-lea i-a consacrat pe tineri la Preasfânta Inimă a lui Isus cu ocazia Veghii din 20 august la aeroportul Cuarto Vientos, în contextul Zilei Mondiale a Tineretului de la Madrid.

Încheierea exerciţiilor spirituale din Vatican

Sâmbătă, 19 martie, Solemnitatea sfântului Iosif, în capela Redemptoris Mater din Palatul Apostolic, cu cântarea Laudelor şi cu meditaţia finală, s-au încheiat exerciţiile spirituale în prezenţa Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea.

Carmelitul desculţ François-Marie Léthel vorbeşte despre exerciţiile spirituale din Vatican

O horă de sfinţi şi de îngeri care se ţine de mână şi întind mâna celor care sunt încă pe pământ. Este imaginea care reprezintă mai mult decât toate sensul şi spiritul exerciţiilor spirituale de Postul Mare care se desfăşoară între 13-19 martie în capela Redemptoris Mater, în Vatican, în prezenţa Papei şi a Curiei romane.

Întâlnirea cu parohii şi preoţii din Dieceza de Roma (10 martie 2011)

Este pentru mine o mare bucurie să fiu în fiecare an, la începutul Postului Mare, cu voi – clerul din Roma – şi să încep cu voi drumul pascal al Bisericii. Aş vrea să-i mulţumesc Eminenţei Sale pentru frumoasele cuvinte pe care mi le-a dăruit, să vă mulţumesc vouă tuturor pentru munca pe care o faceţi pentru această Biserică din Roma, care – conform sfântului Ignaţiu – este în fruntea carităţii, şi ar trebui să fie mereu şi exemplară în credinţa sa.

Apariţie editorială: Benedictus – Rugăciunile familiei creştine
Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Benedictus – Rugăciunile familiei creştine. Cartea apare în formatul 11x16,5 cm, are 1200 de pagini şi poate fi procurată de la orice librărie catolică din ţară la preţul de 50 lei.
Colocviu cu iezuitul Claudio Barriga Dominguez, director general delegat

 Zeci de milioane de persoane răspândite pe cele cinci continente care se roagă în fiecare zi după intenţiile Papei. Chiar dacă este greu de făcut un calcul precis, puţine asociaţii din lume se pot lăuda cu o consistenţă numerică şi o răspândire asemănătoare cu aceea a Apostolatului Rugăciunii, care din anul 1844 oferă o slujire specială Bisericii prin ofranda spirituală zilnică a membrilor săi.

Intenţiile Apostolatului Rugăciunii
Publicăm textul intenţiilor generală şi misionară pe care, ca de obicei, Benedict al XVI-lea l-a încredinţat Apostolatului Rugăciunii pentru anul 2012.
Intenţiile de rugăciune pe care Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea le-a încredinţat Apostolatului Rugăciunii pentru anul 2011

Ianuarie

Generală: Pentru ca bogăţiile creaţiei să fie ferite, valorizate şi făcute disponibile tuturor, ca dar preţios al lui Dumnezeu oferit oamenilor.

Misionară: Pentru creştini ca să poată ajunge la unitatea deplină, mărturisind întregului neam omenesc paternitatea universală a lui Dumnezeu.

 

Un dicţionar al apariţiilor mariane

Luni 13 decembrie la Roma, în Institutul Preasfânta Maria Copilă, a fost prezentat volumul Dicţionar al „apariţiilor” Fecioarei Maria îngrijit de René Laurentin şi Patrick Sbalchiero (Roma, Edizioni Art, 2010, 1195 de pagini), îmbogăţit faţă de ediţia originală franceză (Paris, Fayard, 2007). Publicăm prezentarea vice-decanului Colegiului cardinalilor şi un scurt extract din introducere.

Despre rugăciune: reflecţii şi poveţe
„Cu glasul meu strig către Domnul...” Nu ar fi ajuns să zic: „strig cu glas tare”? Dar precizarea nu e de prisos: „cu glasul meu”.
În octombrie, Papa cere să se facă rugăciuni pentru universităţile catolice
În luna octombrie, Papa Benedict al XVI-lea cere rugăciunile creştinilor pentru universităţile catolice şi pentru celebrarea Zilei Misionare Mondiale, la 24 octombrie.
  •  
     

    

Calendar Catolic

Marți, 17 iulie 2018

Sfintii zilei
Ss. Alexie, cerșetor; Marcelina, fc.
Liturghierul Roman
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an
Liturghie la alegere, prefațã comunã
verde, III
Lectionar
Is 7,1-9: Dacã nu veți crede, nu veți putea rezista.
Ps 47: Doamne Dumnezeul nostru, tu ești tãria noastrã!
Mt 11,20-24: În ziua judecãții, va fi mai ușor pentru Tir și Sidon decât pentru voi.
Meditatia zilei
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an

Va recomandam