en-USro-RO

| Login
17 iulie 2018

Revista Presei

Revista Presei
Apariţie editorială: Editura „Sapientia” anunţă apariţia enciclicei Providentissimus Deus

Editura „Sapientia” anunţă apariţia enciclicei Providentissimus Deus, scrisă de Papa Leon al XIII-lea şi a documentului Instrucţiuni cu privire la caracterul istoric al primelor trei capitole din Geneză, scris de Comisia Pontificală Biblică, ambele traduse în limba română de Petru Ciobanu. Cartea apare în colecţia Magisterium, formatul 14x20, are 52 de pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 8 lei. 

Istorii de sfinţenie la doi paşi de instituţii

De Maria Chiara Biagioni

Într-o Europă zdruncinată puternic de manifestaţii de piaţă, şomaj al tinerilor, greve, violenţă urbană şi radicalisme, Bisericile europene intră în teren în numele unei speranţe care chiar acum nu poate să moară. Şi pentru a face asta se întorc la rădăcinile istoriei creştine prezentând Europei de astăzi figurile de bărbaţi şi femei care cu angajarea lor, uneori trăită până la moarte, au construit acest continent pe bazele dreptăţii sociale, a legalităţii, a dialogului cu credincioşi de alte credinţe, a rolului femeii, a primirii.

Dispariţia lui Dumnezeu: familia şi religia sunt legate între ele
În ce mod şi de ce este în declin creştinismul în multe ţări din Occident? Aceasta este întrebarea centrală a ultimei cărţi a lui Mary Eberstadt, How the West Really Lost God, editată de Templeton Press.
Numeroase studii au demonstrat că credinţa şi practica credinţei creştine s-au diminuat în aproape fiecare ţară europeană şi că procentul celor care nu cred a crescut şi în Statele Unite.
Apariţie editorială: Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Scrisorile pascale, scrisă de sfântul Atanasiu de Alexandria

Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Scrisorile pascale, scrisă de sfântul Atanasiu de Alexandria și traduse în limba română de pr. dr. Lucian Dîncă. Cartea apare în colecţia Patrologie, formatul 17x24, are 334 de pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 30 lei.

Interviu despre papa Benedict al XVI-lea

"Evenimentul", ziarul regional al Moldovei, în ediţia din 26 februarie a publicat un interviu despre papa Benedict al XVI-lea cu pr. Adrian Dancă, responsabilul secţiei române de la Radio Vatican. Interviul este realizat de Ada Grăjdeanu.

"Benedict al XVI-lea este un adevărat Mozart al teologiei"

* dialog cu părintele Adrian Dancă, cel care a anunţat "ştirea mileniului" la Radio Vatican

* din 2012, părintele Dancă este coordonatorul Redacţiei Române Radio Vatican * înainte de a-şi clădi un nume la Vatican, părintele a muncit ani buni la Iaşi * acesta trăieşte în centrul lumii catolice de 15 ani * părintele Dancă a avut şansa să îl cunoască atât pe Papa Ioan Paul al II-lea, cât şi pe Papa Benedict al XVI-lea * detalii impresionante despre aceste întâlniri, impresii despre atmosfera de la Vatican înainte de alegerea unui nou papă, precum şi informaţii despre reputaţia de care se bucură oraşul nostru citiţi în interviul pe care părintele Dancă a avut amabilitatea să ni-l acorde

A apărut un nou număr al revistei „Drumuri deschise”
A apărut un nou număr al revistei seminariştilor diecezani din Iaşi, „Drumuri deschise”. Este vorba de numărul 145, pe lunile decembrie 2012 şi ianuarie 2013. Purtând motoul preluat din Gaudium et spes, nr. 22, „Numai în misterul Cuvântului întrupat îşi găseşte deplina explicaţie misterul omului”, acest număr al revistei, adună numeroase articole semnate de studenţii din cadrul Institutului Teologic din Iaşi, cele mai multe dintre ele amintind despre sărbătoarea Crăciunului, un timp al bucuriei şi al speranţei.
Apariţie editorială: Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Iertarea păcatelor, scrisă de părintele Claudiu Dumea

Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Iertarea păcatelor, scrisă de părintele Claudiu Dumea. Cartea apare în colecţia „Credo”, formatul 14x20, are 304 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 20 lei.

Apariţie edtorială: Editura „Sapientia” anunță apariția cărții Istoria creştinismului la români şi a catolicismului în Moldova, scrisă de Părintele Ioan Mărtinaş

Editura „Sapientia” anunță apariția cărții Istoria creştinismului la români şi a catolicismului în Moldova, scrisă de Părintele Ioan Mărtinaş. Cartea apare în colecţia Istoria Bisericii, formatul 17x24, are 406 pagini şi poate fi procurată de la orice librărie catolică din ţară la prețul de 35 lei.

Mesajul Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea pentru a 47-a Zi Mondială a Comunicaţiilor Sociale

În apropierea Zilei Mondiale a Comunicaţiilor Sociale din 2013, doresc să vă propun câteva reflecţii despre o realitate tot mai importantă care se referă la modul în care comunică persoanele între ele astăzi. Aş vrea să mă opresc să analizez dezvoltarea reţelelor sociale digitale care contribuie la apariţia unei noi „agora”, a unei noi pieţe publice şi deschise în care persoanele împărtăşesc idei, informaţii, opinii şi unde, în afară de asta, pot să ia viaţă noi relaţii şi forme de comunitate.

Consiliul Europei impune Irlandei şi Poloniei avortul

Modul în care o ţară care a refuzat avortul de trei ori prin referendum poate să fie obligată să-şi modifice propria legislaţie în numele unei Convenţii care nu conţine deloc dreptul la avort.
În Europa, Irlanda este un simbol de rezistenţă împotriva avortului, dar care urmează să cadă sub presiunea atât a Consiliului Europei cât şi a unor grupuri de persoane. Poporul irlandez s-a opus mereu cu vigoare avortului: de trei ori, prin referendum, a refuzat legalizarea lui şi a acordat chiar o protecţie constituţională vieţii celui care urmează să se nască, identică vieţii mamei. Avortul este astfel mereu interzis, cu excepţia cazului în care este considerat strict necesar de către medici pentru a salva viaţa mamei.

A apărut noul număr al revistei Drumumuri deschise
La Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi a apărut revista Drumuri deschise, nr. 144/ octombrie-noiembrie 2012. Revista cuprinde articole semnate de studenţii seminarişti din cadrul Institutului diecezan.
Sfaturi ale „Catholic Herald” date ziariştilor
Vrei succesul? Vorbeşte rău despre Benedict al XVI-lea
Apariţie editorială: Cine eşti tu, Tereza?

Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Cine eşti tu, Tereza?, scrisă de Claudiu Dumea. Cartea apare în colecţia „Spiritualitate”, în formatul 14x20 , are 92 pagini şi poate fi procurată de la orice librărie catolică din ţară la preţul de 6 lei.

Audienţă acordată participanţilor la Congresul despre Presa Catolică promovat de Consiliul Pontifical al Comunicaţiilor Sociale
Joi 7 octombrie, în sala Clementină din Palatul Apostolic, Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea i-a primit în audienţă pe participanţii la Congresul despre Presa Catolică promovat de Consiliul Pontifical al Comunicaţiilor Sociale.
  •  
     

    

Calendar Catolic

Marți, 17 iulie 2018

Sfintii zilei
Ss. Alexie, cerșetor; Marcelina, fc.
Liturghierul Roman
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an
Liturghie la alegere, prefațã comunã
verde, III
Lectionar
Is 7,1-9: Dacã nu veți crede, nu veți putea rezista.
Ps 47: Doamne Dumnezeul nostru, tu ești tãria noastrã!
Mt 11,20-24: În ziua judecãții, va fi mai ușor pentru Tir și Sidon decât pentru voi.
Meditatia zilei
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an

Va recomandam