en-USro-RO

| Login
17 iulie 2018

Biserica locala

Biserica locala
Apariţie editorială: Departamentul de Cercetare Biblică şi Editura „Sapientia” anunţă apariţia Bibliei
Departamentul de Cercetare Biblică şi Editura „Sapientia” anunţă apariţia Bibliei, formatul 17x24, are 3120 de pagini şi poate fi procurată de la Departamentul de Cercetare Biblică (biblia_catolica@yahoo.ro), de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 200 lei. 
Momente de edificare intelectuală și spirituală la Institutul Teologic
Cei 12 diaconi de la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași au susținut vineri, 14 iunie 2013, examenul de Bacalaureat în Teologie. În seara aceleiași zile, părinții diaconi au plecat la casa de spiritualitate din localitatea Miroslava, județul Iași, unde, timp de o săptămână, vor participa la exercițiile spirituale conduse de pr. Corneliu Berea (SVD).
Întâlnirea preoților profesori din cadrul Institutului Teologic din Iași și a Institutului Teologic din Alba-Iulia
În perioada 7-9 iunie 2013 Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași a fost gazda întâlnirii anuale dintre preoții profesori ai acestui Institut și o parte dintre preoții profesori ai Institutului Teologic Romano-Catolic din Alba-Iulia.Această întâlnire anuală a profesorilor celor două Institute este un moment de cunoaştere reciprocă, dar şi un schimb de experiență. Astfel de întâlniri creează  cadrul propice pentru noi prietenii ce se leagă între cele două instituţii şi între persoanele care le reprezintă.
Invitaţie la prezentarea traducerii Bibliei
Departamentul pentru Cercetare Biblică din cadrul Episcopiei de Iaşi va prezenta oficial traducerea Sfintei Scripturi în limba română, vineri, 28 iunie 2013, într-o primă parte la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi, începând cu ora 9.00, al doilea moment având loc începând cu ora 18.30, când va fi celebrată în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iaşi o sfântă Liturghie solemnă, ca mulţumire pentru darul Sfintei Scripturi.
Examen vocaţional de admitere la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” Iaşi
Pentru cei care au simţit chemarea lui Cristos de a-l urma şi de a-l sluji pe calea sfintei Preoţii, Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi organizează examen vocaţional de admiteredupă următorul program: 
Dacă mor să nu plângeţi pentru mine

Marianna are ochii obosiţi: de cei 92 de ani ai săi; de cei peste 70 de ani de muncă dură pe câmp şi în casă şi de lacrimile vărsate pentru morţii săi. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial ruşii l-au ucis pe cel mai mic dintre fraţii ei; în anul 1953 a murit în braţele sale micuţa fiică Edvige de doi ani; în anul 1984, serviciile secrete ale regimului comunist polonez l-au ucis pe fiul său preot. În ochii acestei femei, mici şi aparent fragili, nu există însă disperare. Această simplă ţărancă a trăit ca şi cum şi-ar fi luat ca moto o poezie învăţată din copilărie: „A-i iubi pe oameni; a-l iubi pe Dumnezeu: iată drumul direct spre paradis. Iubeşte cu inima şi cu faptele: vei fi cu îngerii în paradis” (în poloneză aceste versuri au rimă). Pentru a o întâlni pe această femeie în vârstă, mama fericitului părinte Jerzy Popieluszko, trebuie mers într-un colţ îndepărtat al Poloniei, aproape de graniţa cu Lituania, la circa 200 km de Varşovia. Marianna Gniedziejko – acesta era prenumele său de fată – s-a născut acolo, în anul 1920, la Grodzisko, un mic sat din nemărginitul şes din centrul Europei (cartografii au calculat că tocmai aici se află centrul geografic al continentului.

Despărțirea de prelatul Albert Holenstein: O candelă care a ars pentru alții

Sâmbătă, 12 ianuarie 2013, la Bregenz (Austria) s-a consumat ultima etapă din viața pământească a Prelatului Albert Holenstein. La ora 10, în biserica parohială „Sfântul Columban”, pe care o construise în urmă cu 46 de ani, trei episcopi, circa 50 de preoți și un mare număr de credincioși laici au celebrat Liturghia funebră pentru odihna veșnică a Prelatului Albert Holenstein.

Moment de adoraţie în capela Institutului Teologic din Iaşi
În capela Institutului Teologic Romano-Catolic din Iaşi, s-a desfăşurat sâmbătă, 24 noiembrie, o oră de adoraţie pentru vocaţii la viaţa consacrată. Adoraţia a fost condusă de persoane care fac parte din Uniunea Mamelor Milostive Creştine din Dieceza de Iaşi.
Cluj: Editura Sapientia lansează Vechiul Testament. Cărțile istorice și Youcat la CatholicExpo
Orașul Cluj-Napoca găzduiește în perioada 3-6 octombrie 2012 Târgul Internațional de carte și obiecte religioase, CatholicExpo, în interiorul Sălii ExpoTransilvania. Editura Sapientia participă la acest târg în calitate de expozant, având și două lansări de carte. Prima dintre ele, lansarea traducerii Vechiului Testament, Cărțile Istorice, a avut loc astăzi, 5 octombrie 2012, la ora 14.00. Cea de-a doua lansare este programată pentru data de 6 octombrie 2012, la aceeași oră, 14.00, iar cartea lansată va fi Youcat : română : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri.
Exerciţii spirituale la Institutul Teologic "Sf. Iosif" din Iaşi cu ocazia începutului noului an academic 2012-2013
Studenţii Institutului Teologic „Sfântul Iosif” din Iaşi vor participa în perioada 2-5 octombrie 2012, la exerciţiile spirituale conduse de pr. Iacob Stolnicu, paroh al comunităţii Sagna, judeţul Neamţ.
Deschiderea anului academic 2012-2013 la Institutul Teologic "Sf. Iosif" din Iaşi
Deschiderea oficială a noului an academic 2012-2013 la Institutul Teologic „Sfântul Iosif” din Iaşi va avea loc luni, 1 octombrie 2012, cu celebrarea sfintei Liturghii în capela Isntitutului la ora 11.00. Sfânta Liturghie va fi prezidată de PS Petru Gherghel, avându-i alături pe PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, PS Cornel Damian, episcop auxliar de Bucureşti, părintele rector Benone Lucaci, precum şi pe ceilalţi părinţi formatori şi profesori din cadrul Institutului.
Cel care munceşte are dreptul la... muncă!
După ce s-au bucurat de o vacanţă presărată cu bucurie şi cu numeroase evenimente ce au purtat un profund caracter spiritual, cei 122 de studenţi s-au întors cu mult entuziasm în cadrul Institutului din dealul Copoului.
Sfinţiri de preoţi la Iaşi
În sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Paul, vineri, 29 iunie 2012, în catedrala romano catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iaşi, prin impunerea mâinilor Preasfinţitului Petru Gherghel, au primit hirotonirea întru preoţie 16 diaconi: 12 pentru Dieceza de Iaşi, doi pentru Arhidieceza de Bucureşti şi doi pentru Provincia "Sfântul Iosif" a Fraţilor Minori Conventuali.
ITRC Iaşi: Festivitatea de sfârşit de an academic şi acordarea premiilor pentru activitatea intelectuală
Joi, 28 iunie 2012, în „Aula Magna” a Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iaşi, a avut loc festivitatea de sfârşit de an academic, în care s-au anunţat rezultatele obţinute în desfăşurarea activităţii intelectuale a studenţilor seminarişti. La acest eveniment au participat PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi, PS Aurel Percă, episcop auxiliar, precum şi o parte a preoţilor profesori ai Institutului.
La mulţi ani pentru PS Petru Gherghel!
Preasfinţitul Petru Gherghel împlineşte joi, 28 iunie 2012, 72 de ani. Ziua următoare, 29 iunie, solemnitatea Sfinţilor Petru şi Paul, reprezintă sărbătoarea numelui şi aniversarea zilei sfinţirii întru Preoţie. Cu ocazia acestor evenimente, ne alăturăm felicitărilor şi rugăciunilor preoţilor şi credincioşilor Diecezei de Iaşi pentru a-i spune împreună cu vizitatorii acestui sit: La mulţi şi binecuvântaţi ani! Fie ca Domnul să-i binecuvânteze paşii!
Comunicat de presă: Hirotonirea a 16 preoţi
Prin impunerea mâinilor PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi, în catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iaşi, vineri, 29 iunie, solemnitatea Sfinţilor Apostoli Petru şi Paul, vor fi hirotoniţi întru preoţie 16 diaconi.
Invitaţie: Hirotonire de preoţi în sărbătoarea „Sf. Petru şi Paul” la Iaşi
Vineri, 29 iunie 2012, în solemnitatea „Sfinţii Petru şi Paul, apostoli”, în catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi, va avea loc hirotonirea întru preoţie a 16 diaconi, dintre care 14 absolvenţi ai Institutului Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif", din Iaşi, şi doi aparţinând Provinciei Franciscane "Sfântul Iosif". Evenimentul va avea loc în cadrul Sfintei Liturghii, la ora 11:00, ce va fi prezidată de PS Petru Gherghel.
Preoții de la Institutul Teologic Romano-Catolic ”Sf. Iosif” din Iași în vizită la Institutul Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia (7-9 iunie)

În zilele de 7-9 iunie, un grup de opt preoți din Institutul Teologic Romano-Catolic ”Sf. Iosif” din Iași au răspuns invitației Seminarului ”Incarnatae Sapientiae” din Alba-Iulia, făcându-le o vizită preoților și seminariștilor din această instituție de formare a preoților. 


Procesiune şi concert pentru Isus Euharisticul
Sărbătoarea Trupul şi Sângele Domnului sau Joia verde a fost marcată la Iaşi duminică, 10 iunie 2012, printr-o Sfântă Liturghie solemnă la ora 16.00, prezidată de PS Aurel Percă, având alături pe PS Petru Gherghel şi un grup de preoţi de la Institutul Teologic Romano-catolic „Sf. Iosif” din Iaşi, din parohiile din Iaşi şi împrejurimi. Celebrarea liturgică a fost urmată de procesiunea cu Preasfântul Sacrament pe străzile oraşului. Au participat persoane consacrate, seminarişti şi un mare număr de credincioşi. 

Pregătiri intense pentru susţinerea examenelor la Institutul Teologic "Sf. Iosif" din Iaşi
În viaţa oricărui student, sesiunea, ca „moment al adevărului” în privinţa pregătirii intelectuale realizate de-a lungul semestrului, reprezintă un timp de bilanţ, de evaluare, marcat de o intensitate emoţională deosebită.
Pagina 1 din 9First   Precedentul   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  Urmatorul   Ultimul   
  •  
     

    

Calendar Catolic

Marți, 17 iulie 2018

Sfintii zilei
Ss. Alexie, cerșetor; Marcelina, fc.
Liturghierul Roman
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an
Liturghie la alegere, prefațã comunã
verde, III
Lectionar
Is 7,1-9: Dacã nu veți crede, nu veți putea rezista.
Ps 47: Doamne Dumnezeul nostru, tu ești tãria noastrã!
Mt 11,20-24: În ziua judecãții, va fi mai ușor pentru Tir și Sidon decât pentru voi.
Meditatia zilei
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an

Va recomandam