en-USro-RO

| Login
17 iulie 2018
Audienţa generală de miercuri 29 mai 2013
Audienţa generală de miercuri 29 mai 2013
de Demsa Virgil publicat in Biserica universala la 30 mai 2013 | 20:07

Iubiţi fraţi şi surori, bună ziua!

Miercurea trecută am subliniat legătura profundă dintre Duhul Sfânt şi Biserică. Astăzi aş vrea să încep câteva cateheze despre misterul Bisericii, mister pe care noi toţi îl trăim şi din care facem parte. Aş vrea să fac asta cu expresii foarte prezente în textele Conciliului al II-lea din Vatican.

Astăzi prima: Biserica drept familie a lui Dumnezeu.

În aceste luni, de mai multe ori am făcut referinţă la parabola fiului risipitor, sau mai bine zis a tatălui milostiv (cf. Lc 15,11-32). Fiul mai mic părăseşte casa tatălui, risipeşte totul şi decide să se întoarcă pentru că îşi dă seama că a greşit, însă nu se mai consideră vrednic să fie fiu şi se gândeşte că poate să fie reprimit ca servitor. În schimb tatăl îi aleargă în întâmpinare, îl îmbrăţişează, îi redă demnitatea de fiu şi face sărbătoare. Această parabolă, ca altele în Evanghelie, indică bine planul lui Dumnezeu cu privire la omenire.

Conferinţă de presă de prezentare a evenimentelor din Anul Credinţei: „Solemnă adoraţie euharistică mondială în acelaşi timp” şi „Ziua Evangelium vitae”
Conferinţă de presă de prezentare a evenimentelor din Anul Credinţei: „Solemnă adoraţie euharistică mondială în acelaşi timp” şi „Ziua Evangelium vitae”
de Demsa Virgil publicat in Biserica universala la 30 mai 2013 | 19:58

Anul Credinţei continuă drumul său rodnic şi bogat în iniţiative atât în dieceze cât şi în întâlnirile cu Papa Francisc. Reuşita evenimentelor programate până acum este de întărire deosebită, dar mai mult decât numerele desigur semnificative – care arată astăzi o prezenţă de pelerini de circa 4.300.000 – trebuie luată în considerare participarea activă al rugăciune, la reflecţie şi la implicarea spirituală, care a evidenţiat maturitatea cu care diferitele realităţi ecleziale implicate şi pelerinii în general se inserează în această experienţă eclezială.

Astăzi prezentăm două evenimente care marchează parcursul ulterior al Anului Credinţei.

Situaţia libertăţii religioase la nivel mondial
Situaţia libertăţii religioase la nivel mondial
de Demsa Virgil publicat in Biserica universala la 30 mai 2013 | 19:47
Luni, 20 mai, Departamentul de Stat SUA a publicat raportul său anual despre libertatea religioasă, care acoperă întregul an 2012. În timpul conferinţei de presă de prezentare a raportului, Suzan J. Cook, ambasador american pentru Libertatea Religioasă Internaţională, a solicitat guvernele să condamne intoleranţa religioasă şi să întreprindă acţiuni concrete împotriva celui care comite crime motivate de fanatismul religios. Din nefericire, a afirmat Cook, într-un anumit număr de ţări intoleranţa împotriva minorităţilor religioase este în creştere şi este vorba despre o intoleranţă care prea des se transformă în violenţă. „Dreptul la libertatea religioasă se referă la orice fiinţă umană”, se citeşte în raport. Un drept care, totuşi, în 2012 încă nu este respectat de numeroase naţiuni.
„S-o ajutăm pe Sfânta Fecioară Maria ca să ne ajute!”.
„S-o ajutăm pe Sfânta Fecioară Maria ca să ne ajute!”.
de Demsa Virgil publicat in Biserica universala la 14 mai 2013 | 23:12
„S-o ajutăm pe Sfânta Fecioară Maria ca să ne ajute!”. Acesta este motoul de la „Mariatona” lansat în aceste zile de Radio Maria. Iniţiativa este un mare eveniment radiofonic care prevede legătura dintre cele 65 de Radio Maria din cele cinci continente pentru câteva momente de rugăciune şi de împărtăşire. 
Prezentarea Anuarului Pontifical 2013
Prezentarea Anuarului Pontifical 2013
de Demsa Virgil publicat in Biserica universala la 13 mai 2013 | 23:29
Anuarul Pontifical 2013 a fost prezentat Sfântului Părinte luni 13 mai, de Eminenţa Sa Cardinalul Tarcisio Bertone, Secretar de Stat, şi de Excelenţa Sa Mons. Angelo Becciu, Substitut la Secretariatul de Stat pentru Probleme Generale. Redactarea noului Anuar a fost îngrijită de Mons. Vittorio Formenti, responsabil al Oficiului Central de Statistică a Bisericii, de prof. Enrico Nenna şi de ceilalţi colaboratori.
Papa Francisc: un bun creştin nu se plânge, ci înfruntă durerea cu bucurie
Papa Francisc: un bun creştin nu se plânge, ci înfruntă durerea cu bucurie
de Demsa Virgil publicat in Biserica universala la 10 mai 2013 | 02:05

Chiar şi în mijlocul încercărilor, creştinul nu este niciodată trist ci mărturiseşte mereu bucuria lui Cristos, a subliniat papa Francisc la Sfânta Liturghie celebrată marţi dimineaţă, în capela Casei Sfânta Marta din Vatican.

Papa a subliniat că „suportarea cu bucurie” a încercărilor ne face să devenim tineri. 

Audienţă acordată participantelor la Adunarea Plenară a Uniunii Internaţionale a Superioarelor Generale (U.I.S.G.)
Audienţă acordată participantelor la Adunarea Plenară a Uniunii Internaţionale a Superioarelor Generale (U.I.S.G.)
de Demsa Virgil publicat in Biserica universala la 10 mai 2013 | 01:16

Miercuri 8 mai, în Aula Paul al VI-lea, Sfântul Părinte Francisc a primit în audienţă participantelor la Adunarea Plenară a Uniunii Internaţionale a Superioarelor Generale (U.I.S.G.) şi le-a adresat discursul pe care-l prezentăm în continuare:

Pesimismul nu mi se potriveşte
Pesimismul nu mi se potriveşte
de Demsa Virgil publicat in Biserica universala la 14 aprilie 2013 | 04:20
Cei optzeci de ani ai cardinalului Walter Kasper au fost sărbătoriţi joi 11 aprilie la Roma cu o recepţie la Ambasada Republicii Federale Germania la Sfântul Scaun, în prezenţa, printre alţii, a cardinalilor Karl Becker şi Walter Brandmüller, a arhiepiscopului Gerhard Ludwig Müller şi a episcopului Josef Clemens. Printre cei prezenţi şi George Augustin care, împreună cu Klaus Krämer şi cu Markus Schulze, au îngrijit miscelanea în onoarea cardinalului (Mein Herr und mein Gott, Freiburg, Herder, 2013, 859 de pagini). Publicăm aproape în întregime intervenţia cardinalului.
Un maestru de pastoraţie
Un maestru de pastoraţie
de Demsa Virgil publicat in Biserica universala la 14 aprilie 2013 | 04:09
Apropiere de oameni, atenţie privilegiată faţă de săraci, comuniune strânsă cu preoţii, simţ misionar puternic: iată puncte fundamentale ale stilului pastoral al lui Jorge Mario Bergoglio. Vorbeşte despre asta în ziarul nostru noul arhiepiscop de Buenos Aires, monseniorul Mario Aurelio Poli, care a lucrat alături de el mulţi ani înainte de a-i succeda la conducerea arhidiecezei din capitala argentiniană.
Rădăcina optimismului
Rădăcina optimismului
de Demsa Virgil publicat in Biserica universala la 6 martie 2013 | 15:50

În momentul în care Benedict al XVI-lea a devenit, aşa cum s-a definit el, „un simplu pelerin care îşi începe ultima etapă a pelerinajului său pe acest pământ” a fost imposibil să nu ne amintim de omilia sa din 16 aprilie 2012 (ziua în care împlinea 85 de ani): „Mă aflu în faţa ultimei părţi a vieţii mele şi nu ştiu ce mă aşteaptă. Însă ştiu că El a înviat, că lumina sa este mai puternică decât orice întuneric; că bunătatea lui Dumnezeu este mai puternică decât orice rău din lumea aceasta. Acest lucru mă ajută să înaintez cu siguranţă”.

Pagina 2 din 10First   Precedentul   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Urmatorul   Ultimul   
  •  
     

    

Calendar Catolic

Marți, 17 iulie 2018

Sfintii zilei
Ss. Alexie, cerșetor; Marcelina, fc.
Liturghierul Roman
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an
Liturghie la alegere, prefațã comunã
verde, III
Lectionar
Is 7,1-9: Dacã nu veți crede, nu veți putea rezista.
Ps 47: Doamne Dumnezeul nostru, tu ești tãria noastrã!
Mt 11,20-24: În ziua judecãții, va fi mai ușor pentru Tir și Sidon decât pentru voi.
Meditatia zilei
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an

Va recomandam