en-USro-RO

| Login
17 iulie 2018
Evenimente  »  Evenimente  »  Biserica Search

Biserica

Biserica
Pontiful încheie Anul Credinţei cu o dublă întâlnire de rugăciune: sâmbătă 23 noiembrie, după-amiază, prezidează în bazilica vaticană ritul admiterii la catecumenat a câtorva candidaţi, iar duminică dimineaţă celebrează liturghia în Piaţa Sfântul Petru. Voit de Benedict al XVI-lea, care l-a inaugura la 11 octombrie 2012, acest an este încheiat de Papa Francisc: o continuitate pe care arhiepiscopul Fisichella o citeşte ca „un mare moment de har” şi o invitaţie de a trăi credinţa mergând în întâmpinarea celorlalţi.
Vatican: Celebrarea vesperelor cu comunitatea călugăriţelor benedictine camaldoleze
O contemplăm pe cea care l-a cunoscut şi l-a iubit pe Isus ca nici o altă creatură. Evanghelia pe care am ascultat-o arată atitudinea fundamentală cu care Maria a exprimat iubirea sa faţă de Isus: a face voinţa lui Dumnezeu.
Vatican: Audienţă acordată participanţilor la Adunarea Plenară a Congregaţiei pentru Bisericile Orientale (21 noiembrie 2013)

Joi, 21 noiembrie, în Sala Clementină din Palatul Apostolic, Sfântul Părinte Francisc a primit în audienţă pe participanţii la Adunarea Plenară a Congregaţiei pentru Bisericile Orientale. După salutul de omagiu al prefectului, cardinalul Leonardo Sandri, Papa a adresat celor prezenţi discursul pe care-l prezentăm în continuare
Întâlnirea cu Patriarhii Bisericilor Orientale Catolice şi cu Arhiepiscopii Majori
Joi, 21 noiembrie 2013, în Sala Consistoriului din Palatul Apostolic, Sfântul Părinte Francisc i-a întâlnit pe Patriarhii Bisericilor Orientale Catolice şi pe Arhiepiscopii Majori. Publicăm în continuare cuvintele pe care Papa le-a adresat celor prezenţi în decursul întâlnirii:
Adunarea plenară a Congregaţiilor pentru Biserici Orientale
“Azi sunt cu adevărat bucuros să-i primesc pe Patriarhii şi Arhiepiscopii Majori, împreună cu Cardinalii, Mitropoliţii şi Episcopii membri ai Congregaţiei pentru Biserici Orientale”, a spus Pontiful joi dimineaţă participanţilor la Adunarea plenară a Congregaţiilor pentru Biserici Orientale, cu tema “Biserici Orientale Catolice la 50 de ani de la Conciliul Vatican al II-lea”, cu desfăşurare în Vatican, între 19 şi 22 noiembrie.
Papa Francisc impresionează cu un nou gest emoționant
La doua săptămâni după ce Papa Francisc a fost apreciat pentru un gest emoționant îmbrățișând un bărbat lovit de o boală teribilă, compasiunea sa a adus alinare altui bărbat desfigurat.
Strălucirea Bisericii tăcute: mărturie plină de speranţă despre viaţa contemplativă
Ziua de 21 noiembrie, când se comemorează "Prezentarea la templu a sfintei Fecioare Maria" este şi Ziua "Pro Orantibus" sau Ziua Mondială a Surorilor de viaţă Contemplativă.
Papa Francisc: „Bunicii sunt o comoară”
Un popor care „nu-şi respectă bunicii” este lipsit de memorie şi fără viitor: a spus Papa Francisc marţi dimineaţă, la Sfânta Liturghie celebrată în capela Casei Sfânta Marta din Vatican.
Discursul Sfântului Părinte Francisc adresat familiilor în pelerinaj la Roma în Anul Credinţei
Piaţa Sfântul Petru - Sâmbătă, 26 octombrie 2013
Dragi familii!
Bună seara şi bine aţi venit la Roma!
Aţi venit pelerine din atâtea părţi ale lumii pentru a mărturisi credinţa voastră în faţa mormântului sfântului Petru. Această piaţă vă primeşte şi vă îmbrăţişează: suntem un singur popor, cu un singur suflet, convocaţi de Domnul care ne iubeşte şi ne susţine. Salut şi toate familiile care sunt în legătură prin televiziune şi internet: o piaţă care se lărgeşte fără graniţe!
Audienţă acordată de Sfântul Părinte participanţilor la Adunarea Plenară a Consiliului Pontifical pentru Familie (25 octombrie 2013)
Vineri 25 octombrie, în Sala Clementină din Palatul Apostolic, Sfântul Părinte Francisc a primit în audienţă pe participanţii la Adunarea Plenară a Consiliului Pontifical pentru Familie. Publicăm în continuare discursul pe care Papa l-a adresat celor prezenţi:
Vestitori curajoşi pe străzile lumii – Misionar în Kenya
Ultima întâlnire misionară din programul susţinut de Centrul Misionar Diecezan Iaşi, a fost susţinută joi, 24 octombrie 2013, în Aula Magna a Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi. Tema întâlnirii a fost constituită de activitatea misionară desfăşurată de studenţii seminarişti în Kenya, Africa. Au participat părintele Benone Lucaci, rectorul Institutului, părintele Flrorin Sescu din partea Centrului Misionar Diecezan, preoţii Cristian Bârnat, Ionuţ Imbrişcă, Dominic Ciobanu şi Eusebiu Bulai care şi-au desfăşurat anul pastoral ca misionari în Kenya.
Angelus (14.07.2013)

Iubiţi fraţi şi surori, bună ziua!

Astăzi întâlnirea noastră duminicală pentru rugăciunea Angelus o trăim aici la Castel Gandolfo. Îi salut pe locuitorii din acest frumos orăşel! Vreau să vă mulţumesc mai ales pentru rugăciunile voastre şi acelaşi lucru îl fac faţă de voi toţi pelerinii care aţi venit aici în număr mare.

Decret al Penitenţiariei Apostolice cu care sunt acordate indulgenţe speciale cu ocazia celei de-a XXVIII-a Zi Mondiale a Tineretului (Rio de Janeiro, 22-29 iulie 2013)

Se acordă darul Indulgenţelor cu ocazia celei de-a „XXVIII-a Zi Mondială a Tineretului”, care va fi celebrată la Rio de Janeiro în timpul acestui An al Credinţei.

Sfântul Părinte Francisc, dorind ca tinerii, în unire cu scopurile spirituale ale Anului Credinţei, convocat de Papa Benedict al XVI-lea, să poată obţine speratele roade de sfinţire din a „XXVIII-a Zi Mondială a Tineretului”, care se va celebra de la 22 la 29 iulie la Rio de Janeiro şi care va avea ca temă: „Mergeţi şi faceţi discipoli toate popoarele (cf. Mt 28,19)”, în Audienţa acordată la 3 iunie subsemnatului Cardinal Paenitentiarius Maior, manifestând inima maternă a Bisericii, din Comoara  meritelor Domnului nostru Isus Cristos, ale Preasfintei Fecioare Maria, şi ale tuturor sfinţilor, a acordat ca tinerii şi toţi credincioşii pregătiţi cum se cuvine să se poată bucura de darul Indulgenţelor după cum urmează:

Vizita Sfântului Părinte la Lampedusa
Luni 8 iulie, Sfântul Părinte a părăsit Domus Sanctae Marthae şi a mers cu maşina la aeroportul Ciampino, de unde a plecat în vizită la Lampedusa. La sosirea sa pe aeroportul din Lampedusa, Papa a fost primit de Arhiepiscopul de Agrigento, E.S. Mons. Francesco Montenegro, şi de primarul de Isola, Giuseppina Nicolini. Apoi Sfântul Părinte a mers cu maşina la Cala Pisana, de unde s-a îmbarcat pentru a ajunge în Portul Lampedusa. Pescarii l-au însoţit pe Papa cu bărcile lor. În larg, Papa Francisc a lansat în mare o coroană de flori, în amintirea celor care şi-au pierdut viaţa în traversări. La ora 9.30, ambarcaţiunea avându-l la bord pe Sfântul Părinte a intrat în Port la Punta Favarolo. Pe Molo îl aşteptau grupuri de imigraţi pe care Papa i-a salutat la trecerea sa. Apoi a mers cu maşina la apropiatul complex sportiv „Arena”, în localitatea Salina, unde, la 10.30, a celebrat Sfânta Liturghie. În cursul celebrării euharistice Papa a rostit omilia. Apoi, la sfârşitul Sfintei Liturghii, după salutul Arhiepiscopului de Agrigento, E.S. Mons. Francesco Montenegro, Sfântul Părinte a recitat o rugăciune către Maria, Steaua mării.
Angelus (7.07.2013)
Înainte de toate, doresc să împărtăşesc cu voi bucuria că am întâlnit, ieri şi astăzi, un pelerinaj special din Anul Credinţei: cel al seminariştilor, al novicilor şi al novicelor. Vă cer să vă rugaţi pentru ei, pentru ca iubirea lui Cristos să se formeze tot mai mult în viaţa lor şi să devină adevăraţi misionari ai Împărăţiei lui Dumnezeu.
Sfânta Liturghie cu seminariştii, novicii şi novicele (duminică 7 iulie 2013)

Ieri am avut deja ocazia să vă întâlnesc şi astăzi sărbătoarea noastră este şi mai mare pentru că ne întâlnim pentru Euharistie, în ziua Domnului. Voi sunteţi seminarişti, novici şi novice, tineri pe drumul vocaţional, care veniţi din toate părţile lumii: reprezentaţi tinereţea Bisericii! Dacă Biserica este Mireasa lui Cristos, într-un anumit sens voi reprezentaţi momentul logodnei, primăvara vocaţiei, perioada descoperii, a verificării, a formării. Şi este o perioadă foarte frumoasă, în care se pun bazele pentru viitor. Mulţumesc pentru că aţi venit!

Astăzi Cuvântul lui Dumnezeu ne vorbeşte despre misiune. De unde se naşte misiunea? Răspunsul este simplu: se naşte dintr-o chemare, aceea a Domnului şi cel care este chemat de El, este chemat pentru a fi trimis. Care trebuie să fie stilul celui trimis? Care sunt punctele de referinţă ale misiunii creştine? Lecturile pe care le-am ascultat ne sugerează trei puncte: bucuria mângâierii, crucea şi rugăciunea.

Întâlnirea cu seminariştii, novicii şi novicele (Aula Paul al VI-lea, sâmbătă 6 iulie 2013)
Când am intrat, am văzut ce scrisesem. Voiam să vă spun un cuvânt şi cuvântul este bucurie. Mereu acolo unde sunt consacraţii, seminariştii, călugăriţele şi călugării, tinerii, există bucurie, mereu există bucurie! Este bucuria prospeţimii, este bucuria de a-l urma pe Isus; bucuria pe care ne-o dă Duhul Sfânt, nu bucuria lumii. Există bucurie! Dar unde se naşte bucuria? Se naşte… Dar, sâmbătă seara mă întorc acasă şi voi merge să dansez cu vechii mei colegi? Din asta se naşte bucuria? De exemplu, a unui seminarist? Nu? Sau da?
Conferinţă de presă pentru prezentarea Enciclicei Papei Francisc Lumen fidei

Vineri 5 iulie, în Aula Ioan Paul al II-lea a Sălii de Presă a Sfântului Scaun, a avut loc conferinţa de presă pentru prezentarea Enciclicei Papei Francisc Lumen fidei. Au intervenit: Eminenţa Sa Cardinal Marc Ouellet, P.S.S., Prefect al Congregaţiei Episcopilor; E.S. Mons. Gerhard Ludwig Müller, Prefect al Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei; E.S. Mons. Rino Fisichella, Preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări.

Publicăm în continuare intervenţiile:

Angelus (23.06.2013)

Iubiţi fraţi şi surori, bună ziua!

În Evanghelia din această duminică răsună unul din cuvintele cele mai incisive ale lui Isus: „Cine vrea să-şi salveze viaţa o va pierde, cine însă îşi va pierde viaţa pentru mine acela o va salva” (Lc 9,24).

Aici este o sinteză a mesajului lui Cristos şi este exprimată cu un paradox foarte eficace, care ne face cunoscut modul său de a vorbi, aproape că ne face să auzim glasul său…

Discursul Sfântului Părinte Francisc adresat participanţilor la Întâlnirea Eclezială a Diecezei de Roma (luni, 17 iunie 2013)

Luni, 17 iunie, la ora 19.30, Sfântul Părinte Francisc a inaugurat în Aula „Paul al VI-lea” din Vatican Întâlnirea Eclezială care încheie anul pastoral al Diecezei de Roma (17-19 iunie) şi care are ca temă: „«Cristoase, tu ne eşti necesar!» - Responsabilitatea celor botezaţi în vestirea lui Isus Cristos”.

Înainte de intra în Aula „Paul al VI-lea”, Papa i-a salutat pe participanţii care, negăsind loc în Sala Nervi, au urmărit întâlnirea din piaţa din faţă, prin intermediul unui mare ecran tv.

Publicăm în continuare cateheza Sfântului Părinte Francisc, cu titlul „Eu nu mă ruşinez de Evanghelie”.

* * *

Pagina 1 din 11First   Precedentul   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Urmatorul   Ultimul   
  •  
     

    

Calendar Catolic

Marți, 17 iulie 2018

Sfintii zilei
Ss. Alexie, cerșetor; Marcelina, fc.
Liturghierul Roman
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an
Liturghie la alegere, prefațã comunã
verde, III
Lectionar
Is 7,1-9: Dacã nu veți crede, nu veți putea rezista.
Ps 47: Doamne Dumnezeul nostru, tu ești tãria noastrã!
Mt 11,20-24: În ziua judecãții, va fi mai ușor pentru Tir și Sidon decât pentru voi.
Meditatia zilei
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an

Va recomandam