en-USro-RO

| Login
17 iulie 2018
Evenimente  »  Evenimente  »  Religie Search

Religie

Religie
„Nici o viaţă nu ne este străină” - Cum trebuie apărată Viaţa şi în Parohii
Tema vieţii, şi a vieţii care urmează să se nască, merită mereu o atenţie foarte deosebită şi specială din partea fiecărui om, dacă nu măcar pentru că fiecare „trăieşte”, adică experimentează ceva ce numim „viaţă” şi care determină, în mod invincibil, totul din noi.
Biografia părintelui Alois Guanella, care va fi canonizat pe 23 octombrie, de către Papa Benedict al XVI-lea
Viaţa părintelui Alois Guanella a fost o lungă cursă plină de elan, pentru a se face prezent acolo unde se auzea un strigăt de ajutor şi unde era nevoie de sprijin. Avea o deosebită sensibilitate faţă de aproapele aflat la necaz.
Apocalipse nerealizate vreodată

În luna iunie mulţi au aflat public, prin intermediul mijloacelor de informare, că un grup evanghelic penticostal a descoperit momentul judecăţii finale şi „răpirea” creştinilor în ziua de 21 mai 2011 la ora 18.00. Slavă Domnului nu s-a întâmplat nici un cataclism sau vreun dezastru de mari proporţii, interpretabil de către acest grup din SUA – denumit „Family radio” şi creat de Harold Egbert Camping – ca un semnal al începutului apocalipsei.

Religia mormonilor ia o amploare uimitoare
Religia mormonilor ia o amploare uimitoare, aceștia lansând doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din SUA. În România, cel mai cunoscut mormon este miliardarul Ion Ţiriac.
Un semnal clar

O scrisoare către baroneasa Catherine Ashton, Înalt Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate al Uniunii Europene, pentru a cere ca „problema apărării libertăţii religioase a creştinilor în lume să fie introdusă pe ordinea de zi a întâlnirii miniştrilor de externe din UE, programată pentru data de 21 februarie. Scrisoarea a fost trimisă de Bisericile din Europa de diferite tradiţii creştine (catolică, ortodoxe, protestante, anglicane şi vetero-catolice) la încheierea întâlnirii anuale a Comitetului Unit al CCEE (Consiliul Conferinţelor Episcopale Europene) şi KEK (Conferinţa Bisericilor din Europa), care s-a desfăşurat la Belgrad între 18-20 februarie, având ca temă contribuţia creştinilor la identitatea naţională şi la integrarea europeană.

Libertatea religioasă ca premisă pentru orice altă libertate
În aceste zile de tensiune, în special în Egipt, unde mulţi creştini şi-au pierdut viaţa din cauza propriului crez, părintele Luciano Larivera, iezuit şi scriitor la La Civiltà Cattolica, a ţinut o întâlnire la Roma despre libertatea religioasă, temă aleasă de Benedict al XVI-lea pentru a 44-a Zi Mondială a Păcii.
Era mason, acum este catolic
Tocmai a sosit în librăriile italiene o carte mai fascinantă decât un roman cu titlul „Eram Mason. Convertirea mea de la masonerie la credinţă” (Piemme).
Cu privire la crucifix, 10 ţări susţin Italia în faţa Tribunalului European
Pentru prima dată în istoria Curţii Europene a Drepturilor Omului, zece state membre, între care Rusia, s-au declarat „amicus curiae”, adică terţă parte, în faţa sentinţei dată împotriva statului italian care interzice expunerea crucifixului în sălile de şcoală şi care va fi studiată de Marea Cameră a acestui Tribunal la 30 iunie.
  •  
     

    

Calendar Catolic

Marți, 17 iulie 2018

Sfintii zilei
Ss. Alexie, cerșetor; Marcelina, fc.
Liturghierul Roman
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an
Liturghie la alegere, prefațã comunã
verde, III
Lectionar
Is 7,1-9: Dacã nu veți crede, nu veți putea rezista.
Ps 47: Doamne Dumnezeul nostru, tu ești tãria noastrã!
Mt 11,20-24: În ziua judecãții, va fi mai ușor pentru Tir și Sidon decât pentru voi.
Meditatia zilei
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an

Va recomandam