en-USro-RO

| Login
17 iulie 2018

Intrări pentru 'Cosmin Cipca'

Va fi publicată sâmbătă Nota Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei cu indicaţiile pastorale pentru Anul care se deschide la 11 octombrie

Cu scrisoarea apostolică Porta fidei din 11 octombrie 2011, Benedict al XVI-lea a convocat un An al Credinţei. El va începe la 11 octombrie 2012, aniversarea a cincizeci de ani de la deschiderea Conciliului al II-lea din Vatican, şi se va termina la 24 noiembrie 2013, solemnitatea Domnului nostru Isus Cristos Regele Universului.

Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea a primit în audienţă pe Cardinali împreună cu membrii Curiei Romane şi ai Guvernatoratului pentru prezentarea felicitărilor de Crăciun

Joi 22 decembrie, la ora 11.00, în Sala Clementina din Palatul Apostolic, Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea a primit în audienţă pe Cardinali împreună cu membrii Curiei Romane şi ai Guvernatoratului pentru prezentarea felicitărilor de Crăciun.

Scrisoarea pastorala a PS Petru Gherghel cu ocazia împlinirii a 125 ani de la înființarea Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iași

Anul acesta, în ziua de 29 septembrie, Biserica locală de Iaşi trăieşte un nou şi binecuvântat moment: jubileul de 125 de ani de la deschiderea Seminarului "Sfântul Iosif", pentru ca tânăra Dieceză de Iaşi să aibă proprii seminarişti şi preoţi indigeni, care, cunoscând limba, cultura şi obiceiurile locale, să desfăşoare o activitate pastorală mai bogată, atât de mult aşteptată de vrednicii credincioşi din estul Carpaţilor.

Întâlnirea seminariştii în Capela Sfântul Carol Boromeu a Seminarului din Freiburg im Breisgau (24 septembrie 2011)

Este pentru mine o mare bucurie să mă pot întâlni aici cu tineri care pornesc la drum pentru a-l sluji pe Domnul; care ascultă chemarea lui şi vor să-l urmeze.

Întâlnirea cu catolicii angajaţi în Biserică şi în societate în Konzerthaus din Freiburg im Breisgau (25 septembrie 2011)

Sunt foarte mulţumit de această întâlnire cu voi care sunteţi angajaţi în multiple moduri pentru Biserică şi societate.


Ceremonia de rămas bun la aeroportul Lahr (25 septembrie 2011)

Înainte de a părăsi Germania trebuie să mulţumesc pentru zilele petrecute, aşa de emoţionante şi bogate în evenimente, în patria noastră.

Jubileul de 125 de ani de la înfiinţarea Seminarului Teologic „Sf. Iosif”

oi, 29 septembrie, Biserica locală de Iaşi trăieşte un nou şi binecuvântat moment: jubileul de 125 de ani de când episcopul Nicolae Iosif Camilli a înfiinţat Seminarul Teologic „Sf. Iosif” din Iaşi, evenimentul petrecându-se la scurt timp după numirea sa ca episcop şi păstor al noii episcopii (27 iunie 1884), de către marele papă Leon al XIII-lea.

Omilia Papei la celebrarea ecumenică împreună cu evanghelicii în biserica fostului Convent al augustinienilor (23 septembrie 2011)

„Nu mă rog numai pentru ei, ci şi pentru cei care vor crede în mine, prin cuvântul lor” (In 17,20): aşa i-a spus Isus Tatălui, conform Evangheliei lui Ioan, în cenacol. El mijloceşte pentru generaţiile viitoare de credincioşi.

Întâlnirea cu reprezentanţii Consiliului Bisericii Evanghelice Germane în Sala Capitlului Conventului Augustinienilor (Erfurt, 23 septembrie 2011)

Luând cuvântul, aş vrea înainte de toate să mulţumesc pentru această ocazie de a vă întâlni. Recunoştinţa mea deosebită se îndreaptă spre Preşedintele Schneider, care mi-a urat bun venit şi m-a primit în mijlocul vostru cu gentilele sale cuvinte.

Întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii musulmane în Salonul de primiri din Nunţiatura Apostolică (Berlin, 23 septembrie 2011)

Îmi este plăcut să vă adresez aici, astăzi, un salut vouă, reprezentanţi din diferite comunităţi musulmane prezente în Germania.

Omilia Papei la vespere în sanctuarul din Etzelsbach

Acum se realizează dorinţa mea de a vizita Eichsfeld şi de a mulţumi, împreună cu voi, Fecioarei Maria aici la Etzelsbach.

Omilia Papei la Olympiastadium din Berlin

Privirea spre circumferinţa largă a stadionului olimpic pe care voi îl umpleţi astăzi în număr aşa de mare trezeşte în mine mare bucurie şi încredere. Vă salut cu iubire pe voi toţi: credincioşii din Arhidieceza de Berlin şi din Diecezele germane, precum şi pe numeroşii pelerini veniţi din ţările vecine.

Întâlnirea cu reprezentanţii Comunităţii Ebraice într-o sală din Reichstagul din Berlin (22 septembrie 2011)

Sunt sincer mulţumit de această întâlnire cu voi aici la Berlin. Îi mulţumesc din inimă Domnului Preşedinte, Dr. Dieter Graumann, pentru cuvintele respectuoase care ne fac să şi reflectăm.

Discursul lui Benedict al XVI-lea la Bundestag

Este pentru mine o mare onoare şi un motiv de mare bucurie  să vorbesc în faţa acestei înalte Camere – în faţa Parlamentului ţării mele Germania – care se reuneşte aici pentru a reprezenta poporul, care l-a ales în mod democratic, pentru a munci pentru binele Republicii Federale Germania.

Ceremonia de bun-venit la castelul Bellevue din Berlin

Mă simt foarte onorat pentru amabila primire pe care mi-o rezervaţi aici la Castelul Bellevue. Vă sunt deosebit de recunoscător dumneavoastră, Domnule Preşedinte Wulff, pentru invitaţia la această vizită oficială, care este a treia mea vizită ca Papă în Republica Federală Germania.

Interviu luat Papei la bordul avionului în zborul spre Berlin

Sanctitate, bine aţi venit printre noi. Suntem obişnuitul grup al ziariştilor însoţitori ai dumneavoastră care se pregătesc să dea călătoriei dumneavoastră ecou în presa mondială şi suntem foarte recunoscători pentru faptul că, deja de la început, aveţi timp pentru noi, pentru a ne ajuta să înţelegem bine semnificaţia acestei călătorii, care este o călătorie specială pentru că mergeţi în patria dumneavoastră şi veţi vorbi în propria limbă…

Cuvintele Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea la transmisia televizată „Wort zum Sonntag” în ajunul călătoriei apostolice în Germania

În ajunul Călătoriei Apostolice pe care o va face în Germania între 22-25 septembrie, Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea a înregistrat zilele trecute la Castel Gandolfo o intervenţie pentru emisiunea „Wort zum Sonntag” a televiziunii publice germane ARD, care a fost transmisă ieri seara.

Alegerea noii preşedinţii a CCEE

Alegerea noii preşedinţii a Consiliului Conferinţelor Episcopale din Europa (CCEE) şi Noua Evanghelizare în Bătrânul Continent vor fi în centrul lucrărilor Adunării plenare a Preşedinţilor Conferinţelor Episcopale din Europa, care se va desfăşura pentru prima dată în Albania, la Tirana, între 29 septembrie – 2 octombrie.

11 septembrie 2001 – 11 septembrie 2011

Atunci când fiul meu, în acea zi de 11 septembrie 2001, m-a informat de ceea ce se întâmpla la New York eu, incredul, am telefonat imediat bătrânului meu maestru Marc Raeff, profesor la Columbia University, european prin formare. Prima sa reacţia a fost: „It’s too much.

Ora, lege et labora: În Europa, pe urmele sf. Benedict

Reafirmarea uzului limbii latine ca element fundamental ce stă la baza construcţiei Europei, dar şi stimularea şi promovarea studiului acestei limbi în educaţia tinerelor generaţii – acestea au fost provocările pe care le-a adresat şcoala de vară organizată de Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi, în colaborare cu Mănăstirea „Maica Unităţii” a surorilor benedictine din Viişoara (Piatra Neamţ), care s-a desfăşurat în perioada 29 august- 3 septembrie.

Pagina 1 din 5First   Precedentul   [1]  2  3  4  5  Urmatorul   Ultimul   
  •  
     

    

Calendar Catolic

Marți, 17 iulie 2018

Sfintii zilei
Ss. Alexie, cerșetor; Marcelina, fc.
Liturghierul Roman
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an
Liturghie la alegere, prefațã comunã
verde, III
Lectionar
Is 7,1-9: Dacã nu veți crede, nu veți putea rezista.
Ps 47: Doamne Dumnezeul nostru, tu ești tãria noastrã!
Mt 11,20-24: În ziua judecãții, va fi mai ușor pentru Tir și Sidon decât pentru voi.
Meditatia zilei
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an

Va recomandam