en-USro-RO

| Login
17 iulie 2018

Intrări pentru 'Claudiu Cochior'

Era mason, acum este catolic
Tocmai a sosit în librăriile italiene o carte mai fascinantă decât un roman cu titlul „Eram Mason. Convertirea mea de la masonerie la credinţă” (Piemme).
Iaşi: Sfinţire de preoţi
În solemnitatea Preasfintei Inimi a lui Isus, în ziua de vineri, 11 iunie 2010, în catedrala din Iaşi, au fost hirotoniţi 24 de preoţi, 14 pentru Dieceza de Iaşi, doi pentru Arhidieceza de Bucureşti, şapte pentru Ordinul Fraţilor Minori Conventuali şi unul pentru Ordinul Fraţilor Minori Capucini, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00, prin impunerea mâinilor PS Petru Gherghel.
Vizita patriarhului Michel Sabbah în Dieceza de Iaşi
La invitaţia Preasfinţitului Petru Gherghel, Preafericirea sa Michel Sabbah, patriarh emerit al Ierusalimului, se va afla în vizită în România între 9 şi 16 iunie 2010, fiind primul patriarh latin al Ierusalimului care vizitează ţara noastră.
Papa în Cipru. Celebrare ecumenică la Pafos: comuniunea bisericească în credinţa apostolică este dar şi apel la misiune; sâmbătă la Nicosia
În cursul după amiezii la ora 14.30, papa Benedict al XVI- s-a dus la Biserica „Haghia Kiriaki Chyrisopolitissa” pentru o celebrare ecumenică.
De la Vechiul la Noul Testament, prin muzică şi poezie
Catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iaşi, în seara zilei de 31 mai 2010, a fost gazda unui mare concert-spectacol de poezie şi muzică.
Sfântul Anton, o carismă care creşte
Marţi, 25 mai, părintele Gianni Cappelletto, Ministru Provincial al Provinciei Patavina „Sfântul Anton” a fraţilor minori conventuali, l-a numit pe părintele Ugo Sartorio nou director general al Operei „Mesagerul Sfântului Anton”, înlocuindu-l pe părintele Danilo Salezze, chemat la alte responsabilităţi.
Cu privire la crucifix, 10 ţări susţin Italia în faţa Tribunalului European
Pentru prima dată în istoria Curţii Europene a Drepturilor Omului, zece state membre, între care Rusia, s-au declarat „amicus curiae”, adică terţă parte, în faţa sentinţei dată împotriva statului italian care interzice expunerea crucifixului în sălile de şcoală şi care va fi studiată de Marea Cameră a acestui Tribunal la 30 iunie.
Vizita Apostolică în Irlanda, la arhidieceze, seminarii şi congregaţii călugăreşti
Au fost comunicate luni de Sfântul Scaun - prin Sala de presă - deciziile luate de Sfântul Părinte pentru Vizita Apostolică pe care o anunţase în Scrisoarea sa către Biserica Catolică din Irlanda în  luna martie anul curent.
Lugoj, Ziua Diecezană a Tineretului
În data de 22 mai 2010, cu binecuvântarea Prea Sfinţitului Părinte Episcop Alexandru Mesian, Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Lugoj a organizat cea de-a XI-a ediţie a Zilei Diecezane a Tineretului.
Consacrare episcopală la Betleem şi vizita patriarhului Michel Sabbah în Dieceza de Iaşi
În biserica fraţilor franciscani "Sfânta Ecaterina de Alexandria" din Betleem, joi, 27 mai 2010, a avut loc consacrarea episcopală a Monseniorului William Shomali, fost rector al Seminarului Diecezan din Beit Jala - Betleem.
Concert extraordinar de muzică şi poezie, la catedrala romano-catolică din Iaşi
Un concert-spectacol extraordinar de muzică şi poezie, "De la Vechiul Testament la Noul Testament prin muzică şi poezie", va avea loc în catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iaşi luni, 31 mai 2010 (în sărbătoarea Vizita Sfintei Fecioare Maria la Elisabeta, începând cu ora 19.00).
  •  
     

    

Calendar Catolic

Marți, 17 iulie 2018

Sfintii zilei
Ss. Alexie, cerșetor; Marcelina, fc.
Liturghierul Roman
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an
Liturghie la alegere, prefațã comunã
verde, III
Lectionar
Is 7,1-9: Dacã nu veți crede, nu veți putea rezista.
Ps 47: Doamne Dumnezeul nostru, tu ești tãria noastrã!
Mt 11,20-24: În ziua judecãții, va fi mai ușor pentru Tir și Sidon decât pentru voi.
Meditatia zilei
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an

Va recomandam