en-USro-RO

| Login
17 iulie 2018

Intrări pentru 'Demsa Virgil'

Pontiful încheie Anul Credinţei cu o dublă întâlnire de rugăciune: sâmbătă 23 noiembrie, după-amiază, prezidează în bazilica vaticană ritul admiterii la catecumenat a câtorva candidaţi, iar duminică dimineaţă celebrează liturghia în Piaţa Sfântul Petru. Voit de Benedict al XVI-lea, care l-a inaugura la 11 octombrie 2012, acest an este încheiat de Papa Francisc: o continuitate pe care arhiepiscopul Fisichella o citeşte ca „un mare moment de har” şi o invitaţie de a trăi credinţa mergând în întâmpinarea celorlalţi.
Video-mesaj al Sfântului Părinte Francisc pentru al treilea Festival al Doctrinei Sociale a Bisericii (Verona, 21-24 noiembrie)
Salut pe toţi cei prezenţi la al treilea Festival al Doctrinei Sociale a Bisericii care are ca temă „Mai puţine inegalităţi, mai multe diferenţe”. În mod deosebit, îl salut pe Episcop, Excelenţa Sa Monseniorul Zenti, şi pe Eminenţa Sa Cardinalul Oscar Rodriguez Maradiaga care va demara lucrările. Un salut tuturor celor prezenţi şi o mulţumire părintelui Vincenzi care de mulţi ani coordonează Festivalul.
Papa Francisc: „Să ne purificăm prin rugăciune, prin penitenţă, prin Sacramentul reconcilierii, prin Euharistie.
Templul este un loc sacru în care aspectul cel mai important nu este ceremonialul ci „adorarea lui Dumnezeu”: a spus Papa Francisc la omilia Sfintei Liturghii celebrate vineri dimineaţă, în capela Casei Sfânta Marta din Vatican. 
Vatican: Celebrarea vesperelor cu comunitatea călugăriţelor benedictine camaldoleze
O contemplăm pe cea care l-a cunoscut şi l-a iubit pe Isus ca nici o altă creatură. Evanghelia pe care am ascultat-o arată atitudinea fundamentală cu care Maria a exprimat iubirea sa faţă de Isus: a face voinţa lui Dumnezeu.
Vatican: Audienţă acordată participanţilor la Adunarea Plenară a Congregaţiei pentru Bisericile Orientale (21 noiembrie 2013)

Joi, 21 noiembrie, în Sala Clementină din Palatul Apostolic, Sfântul Părinte Francisc a primit în audienţă pe participanţii la Adunarea Plenară a Congregaţiei pentru Bisericile Orientale. După salutul de omagiu al prefectului, cardinalul Leonardo Sandri, Papa a adresat celor prezenţi discursul pe care-l prezentăm în continuare
Întâlnirea cu Patriarhii Bisericilor Orientale Catolice şi cu Arhiepiscopii Majori
Joi, 21 noiembrie 2013, în Sala Consistoriului din Palatul Apostolic, Sfântul Părinte Francisc i-a întâlnit pe Patriarhii Bisericilor Orientale Catolice şi pe Arhiepiscopii Majori. Publicăm în continuare cuvintele pe care Papa le-a adresat celor prezenţi în decursul întâlnirii:
Adunarea plenară a Congregaţiilor pentru Biserici Orientale
“Azi sunt cu adevărat bucuros să-i primesc pe Patriarhii şi Arhiepiscopii Majori, împreună cu Cardinalii, Mitropoliţii şi Episcopii membri ai Congregaţiei pentru Biserici Orientale”, a spus Pontiful joi dimineaţă participanţilor la Adunarea plenară a Congregaţiilor pentru Biserici Orientale, cu tema “Biserici Orientale Catolice la 50 de ani de la Conciliul Vatican al II-lea”, cu desfăşurare în Vatican, între 19 şi 22 noiembrie.
Papa Francisc impresionează cu un nou gest emoționant
La doua săptămâni după ce Papa Francisc a fost apreciat pentru un gest emoționant îmbrățișând un bărbat lovit de o boală teribilă, compasiunea sa a adus alinare altui bărbat desfigurat.
Strălucirea Bisericii tăcute: mărturie plină de speranţă despre viaţa contemplativă
Ziua de 21 noiembrie, când se comemorează "Prezentarea la templu a sfintei Fecioare Maria" este şi Ziua "Pro Orantibus" sau Ziua Mondială a Surorilor de viaţă Contemplativă.
Papa Francisc: „Bunicii sunt o comoară”
Un popor care „nu-şi respectă bunicii” este lipsit de memorie şi fără viitor: a spus Papa Francisc marţi dimineaţă, la Sfânta Liturghie celebrată în capela Casei Sfânta Marta din Vatican.
Discursul Sfântului Părinte Francisc adresat familiilor în pelerinaj la Roma în Anul Credinţei
Piaţa Sfântul Petru - Sâmbătă, 26 octombrie 2013
Dragi familii!
Bună seara şi bine aţi venit la Roma!
Aţi venit pelerine din atâtea părţi ale lumii pentru a mărturisi credinţa voastră în faţa mormântului sfântului Petru. Această piaţă vă primeşte şi vă îmbrăţişează: suntem un singur popor, cu un singur suflet, convocaţi de Domnul care ne iubeşte şi ne susţine. Salut şi toate familiile care sunt în legătură prin televiziune şi internet: o piaţă care se lărgeşte fără graniţe!
Audienţă acordată de Sfântul Părinte participanţilor la Adunarea Plenară a Consiliului Pontifical pentru Familie (25 octombrie 2013)
Vineri 25 octombrie, în Sala Clementină din Palatul Apostolic, Sfântul Părinte Francisc a primit în audienţă pe participanţii la Adunarea Plenară a Consiliului Pontifical pentru Familie. Publicăm în continuare discursul pe care Papa l-a adresat celor prezenţi:
Vestitori curajoşi pe străzile lumii – Misionar în Kenya
Ultima întâlnire misionară din programul susţinut de Centrul Misionar Diecezan Iaşi, a fost susţinută joi, 24 octombrie 2013, în Aula Magna a Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi. Tema întâlnirii a fost constituită de activitatea misionară desfăşurată de studenţii seminarişti în Kenya, Africa. Au participat părintele Benone Lucaci, rectorul Institutului, părintele Flrorin Sescu din partea Centrului Misionar Diecezan, preoţii Cristian Bârnat, Ionuţ Imbrişcă, Dominic Ciobanu şi Eusebiu Bulai care şi-au desfăşurat anul pastoral ca misionari în Kenya.
Papa Francisc: „Benedict al XVI-lea făcea teologie în genunchi”
Cărţile scrise de Benedict al XVI-lea despre Isus din Nazaret i-au ajutat pe mulţi să descopere sau să-şi întărească credinţa şi au inaugurat un nou anotimp de studii despre Evanghelii: a spus Papa Francisc la ceremonia în care a înmânat Premiul „Ratzinger” la doi teologi, Richard Burridge, din Marea Britanie, şi Christian Schaller, din Germania. Ajuns de acum la a treia ediţie, premiul este susţinut de fundaţia vaticană „Joseph Ratzinger-Benedict al XVI-lea”, fiind considerat într-un anumit fel „Premiul Nobel în teologie”.
Apariție editorială: Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Evanghelia în viaţa copiilor.
Limbajul nostru, experienţele noastre vor fi mereu nepotrivite pentru a vorbi despre Dumnezeu. Totuşi, pentru a putea vorbi despre Dumnezeu oamenilor în modul cel mai potrivit trebuie să plecăm întotdeauna de la Biblie. Și aceasta cu atât mai mult în cazul copiilor. Ei pot recepţiona mesajul lui Dumnezeu mai uşor cu ajutorul unor imagini sau povestioare. Este metoda pe care a folosit-o şi Isus în faţa celor care-l ascultau: le vorbea în parabole pentru a se face înţeles.
Apariție editorială: Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii De vorbă cu Isus – rugăciune cu… o pâine pentru fiecare zi, scrisă de Agustin Filgueiras Pita și tradusă în limba română de pr. Paul Budău
Rolul şi importanţa povestirilor în instruire şi educare sunt bine cunoscute; poveştile asigură dezvoltarea intelectuală a copiilor, furnizând şi întregind cunoştinţe într-un mod atractiv. Aportul unor pilde nu este de neglijat nici în viaţa celorlalte categorii de vârstă, deoarece ele influenţează dezvoltarea morală corectă.
Apariție editorială: Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Compendiu de drept canonic, scrisă de Ioan Tamaş
„Codul de drept canonic este absolut necesar Bisericii. Fiind constituită ca un organism social şi vizibil, Biserica are nevoie de norme, pentru ca structura ei ierarhică şi organică să fie vizibilă, exercitarea funcţiilor ce i-au fost încredinţate de dumneiezescul Întemeietor, îndeosebi puterea sacră şi administrarea sacramentelor, să fie bine organizată, legăturile reciproce dintre credincioşi să fie reglementate după dreptate bazată pe caritate”, spunea fericitul Papă Ioan Paul al II-lea în Constituţia apostolică Sacrae disciplinae leges, prin care a promulgat noul Codex Iuris Canonici al Bisericii Romano-Catolice, la 25 ianuarie 1983.
Apariție editorială: Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Gramatica limbii latine, scrisă de pr. Claudiu Dumea
Limba latină era limba vorbită în antichitate în regiunea din jurul Romei numită Lazio (Latium), de unde provine și denumirea de „latină”, limba vorbită în Latium. A câștigat o importanță majoră ca limbă oficială în Imperiul Roman.
Papa Francisc: „Să avem curajul de a ne mărturisi păcatele în faţa preotului, spunând păcatului pe nume şi fără a-l ascunde”
La predica Sfintei Liturghii, celebrată vineri dimineaţă în capela Casei Sf. Marta din Vatican, Papa Francisc a vorbit pe larg despre necesitatea de a ne mărturisi păcatele înaintea preotului. Sacramentul spovezii, a spus Pontiful, este spaţiul în care noi mergem în întâmpinarea iubirii lui Isus, cu sinceritatea inimii şi cu transparenţa copiilor, fără a respinge ci, dimpotrivă, primind cu inimă largă „harul ruşinii”, care ne ajută să simţim bunătatea iertării lui Dumnezeu.
Lecţia lui Ratzinger este rădăcina istorică a credinţei cristologice
O trilogie şi un triduum. Trei sunt volumele pe care Joseph Ratzinger – Benedict al XVI-lea le-a dedicat lui Isus din Nazaret între 2007 şi 2012, trei sunt zilele pe care Fundaţia Vaticană care poartă numele Papei emerit şi Conferinţa Rectorilor Universităţilor Pontificale Romane le rezervă reflecţiei şi aprofundării hermeneuticii istorice şi cristologice a Evangheliilor, în lumina scrierilor ratzingeriane. Prima zi a simpozionului internaţional „Evangheliile: istorie şi cristologie
Pagina 1 din 6First   Precedentul   [1]  2  3  4  5  6  Urmatorul   Ultimul   
  •  
     

    

Calendar Catolic

Marți, 17 iulie 2018

Sfintii zilei
Ss. Alexie, cerșetor; Marcelina, fc.
Liturghierul Roman
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an
Liturghie la alegere, prefațã comunã
verde, III
Lectionar
Is 7,1-9: Dacã nu veți crede, nu veți putea rezista.
Ps 47: Doamne Dumnezeul nostru, tu ești tãria noastrã!
Mt 11,20-24: În ziua judecãții, va fi mai ușor pentru Tir și Sidon decât pentru voi.
Meditatia zilei
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an

Va recomandam