en-USro-RO

| Login
17 iulie 2018

La doua săptămâni după ce Papa Francisc a fost apreciat pentru un gest emoționant îmbrățișând un bărbat lovit de o boală teribilă, compasiunea sa a adus alinare altui bărbat desfigurat.

Acțiunile sale i-au mișcat pe mulți credincioși și au revitalizat Biserica Catolică. Pentru Papa Francisc, consolarea unui alt bărbat suferind a fost doar un simplu act de compasiune.

Într-o scenă surprinzător de similară cu întâlnirea sa cu bărbatul desfigurat, Vinicio Riva, Pontiful a oferit ieri consolare pentru un bărbat rămas fără chip. Mai întâi a vorbit cu el, apoi l-a îmbrățișat și l-a binecuvântat.

Identitatea bărbatului nu este cunoscută și nici detaliile despre ce anume i-a produs desfigurarea, scrie Daily Mail.

Papa Francisc, pe numele său Jorge Bergoglio, a preluat funcția în urmă cu opt luni, însă stilul său nonconformist a avut un impact major asupra credincioșilor catolici. A făcut apeluri personale pentru a atrage credincioșii, a invitat persoanele fără adăpost să ia masa în piața Sf. Petru, a spălat picioarele unor tineri delincvenți și multe multe alte fapte care au uimit întreaga lume.

Întâlnirea sa cu Vinicio Riva, bărbatul acoperit de tumori provocate de neurofibromatoza, o boală incurabilă, i-a mișcat pe mulți până la lacrimi.

Papa, prezent în Piața Sf. Petru pentru audiențele sale obișnuite, acum două săptămâni, a pus mâinile pe italianul de 53 de ani, l-a sărutat, l-a îmbrățișat și s-a rugat împreună cu el.

Într-o declarație dată presei, Riva a spus că îmbrățișarea a fost "ca în paradis" și că "nu s-a gândit dacă să mă îmbrățișeze sau nu. Nu sunt contagios, dar nu știa asta. Pur și simplu a făcut-o. M-a mângâiat pe față și am simțit doar dragostea."

 

La începutul anului, Papa a transmis pe Twitter că "Papa trebuie să-i servească pe toți, mai ales pe cei săraci, slabi și vulnerabili."


Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

Imagine CAPTCHA
Enter the code shown above:

Articole asemanatoare
Vatican: Audienţă acordată participanţilor la Adunarea Plenară a Congregaţiei pentru Bisericile Orientale (21 noiembrie 2013) Joi, 21 noiembrie, în Sala Clementină din Palatul Apostolic, Sfântul Părinte Francisc a primit în audienţă pe participanţii la Aduna...
Întâlnirea cu Patriarhii Bisericilor Orientale Catolice şi cu Arhiepiscopii Majori Joi, 21 noiembrie 2013, în Sala Consistoriului din Palatul Apostolic, Sfântul Părinte Francisc i-a întâlnit pe Patriarhii Bise...
Vatican: Audienţa generală de miercuri 20 noiembrie 2013 Iubiţi fraţi şi surori, bună ziua! Miercurea trecută am vorbit despre iertarea păcatelor, referită în mod deosebit la Botez. Astăzi conti...
Papa Francisc: „Să propunem tuturor, cu respect şi curaj, frumuseţea căsătoriei şi a familiei luminate de Evanghelie!” Dacă s-a obişnuit cu marile evenimente religioase şi prezenţa zilnică a mii şi mii de pelerini, Roma cunoaşte în aceste zile de octombrie o nouă...
Vizita Sfântului Părinte la Lampedusa Luni 8 iulie, Sfântul Părinte a părăsit Domus Sanctae Marthae şi a mers cu maşina la aeroportul Ciampino, de unde a plecat în vi...
  •  
     

    

Calendar Catolic

Marți, 17 iulie 2018

Sfintii zilei
Ss. Alexie, cerșetor; Marcelina, fc.
Liturghierul Roman
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an
Liturghie la alegere, prefațã comunã
verde, III
Lectionar
Is 7,1-9: Dacã nu veți crede, nu veți putea rezista.
Ps 47: Doamne Dumnezeul nostru, tu ești tãria noastrã!
Mt 11,20-24: În ziua judecãții, va fi mai ușor pentru Tir și Sidon decât pentru voi.
Meditatia zilei
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an

Va recomandam