en-USro-RO

| Login
17 iulie 2018
Cultura  »  Arta si Cultura  »  Muzica Search

Muzica

Muzica
O muzică pentru Pătimire - Meditaţia lui Haydn despre „Ultimele şapte cuvinte” ale lui Cristos
Anul Domnului 1786. Vinerea Sfântă. Catedrala din Cadice, sub cupola strălucitoare de mici cărămizi aurite, tace. Şi soarele cald din Andaluzia pare să pălească în faţa lemnului Crucii. Totul este întuneric: Cristos moare. Suferinţă. Puţine cuvinte. Numai şapte.
Papa la concertul din Aula Paul al VI-lea: muzica lui Bruckner explorează cu artă misterul credinţei
“O operă grandioasă ce sintetizează credinţa unui mare muzician, dar şi o rechemare pentru noi la a deschide orizonturile şi cugeta la viaţa veşnică”. Este pe scurt reflecţia pe care Papa a lăsat-o celor prezenţi la terminarea concertului de sâmbătă după amiază, 22 octombrie, în Aula Paul al VI-lea din Vatican, unde au fost executate piesele muzicale „Te Deum” şi „Simfonia n.9 în re minor” ale compozitorului austriac Anton Bruckner. Au interpretat Orechestra Operei de Stat din Bavaria condusă de Ken Nagano şi „Audi Jugendchorakademie”, condusă Martin Steidler.
Concert de muzică sacră
Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi organizează duminică, 15 mai 2011, cu începere de la ora 18.00, un Concert de muzică sacră, susţinut de Ansamblul „Musica sacra” al Catedralei „Sf. Iosif” din Bucureşti.
Cântarea de la inimă la inimă
În dezbaterile despre muzica liturgică din ultimele decenii, se insistă mult asupra interpretărilor de documente şi asupra traducerilor mai mult sau mai puţin fidele ale acestora. Acest lucru este necesar şi nu-mi revine mie să intru în această temă. Cel puţin, nu în acest articol.
Invitaţie la concert vocal-simfonic
Cu ocazia sărbătorii a 20 de ani de la înfiinţarea Centrului Diecezan Caritas Iaşi, duminică, 24 octombrie 2010, la ora 19.30, va avea loc în catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iaşi, un concert susţinut de corul catedralei şi orchestra formată din tineri interpreţi ieşeni.
Concert de muzică sacră la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi
Miercuri, 14 octombrie 2010, de la ora 18.00, Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi a fost gazda unui un concert de muzică sacră, susţinut de orchestra „Liber artis”, dirijată de domnul Michael Beck, iar la orgă a cântat doamna Natalia Hildebrandt, organist la catedrala din Düsseldorf (Germania).
  •  
     

    

Calendar Catolic

Marți, 17 iulie 2018

Sfintii zilei
Ss. Alexie, cerșetor; Marcelina, fc.
Liturghierul Roman
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an
Liturghie la alegere, prefațã comunã
verde, III
Lectionar
Is 7,1-9: Dacã nu veți crede, nu veți putea rezista.
Ps 47: Doamne Dumnezeul nostru, tu ești tãria noastrã!
Mt 11,20-24: În ziua judecãții, va fi mai ușor pentru Tir și Sidon decât pentru voi.
Meditatia zilei
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an

Va recomandam