en-USro-RO

| Login
17 iulie 2018

Intrări pentru 'Cosmin Cipca'

Bazilica Santa Maria Maggiore de la tradiţia liberiană la realizarea lui Sixt al III-lea sub semnul conciliului din Efes

Bisericile care se nasc pentru rugăciune sunt şi roade ale rugăciunii, aşa cum sugerează istoria bisericii Santa Maria ad nives (Sfânta Fecioară Maria a Zăpezii) – Santa Maria Maggiore – a cărei comemorare se celebrează la 5 august.

Secretele bazilicii Sagrada Familia a lui Gaudi dezvăluite de Armand Puig i Tàrrech

Din cartea La Sagrada Familia conform lui Gaudi. A înţelege un simbol (Cinisello Balsamo, San Paolo, 2011, 241 pag.) publicăm prezentarea scrisă de cardinalul preşedinte al Consiliului Pontifical al Culturii şi, după aceea, scurte fragmente din prefaţă şi din primul capitol.

Cântarea de la inimă la inimă
În dezbaterile despre muzica liturgică din ultimele decenii, se insistă mult asupra interpretărilor de documente şi asupra traducerilor mai mult sau mai puţin fidele ale acestora. Acest lucru este necesar şi nu-mi revine mie să intru în această temă. Cel puţin, nu în acest articol.
Invitaţie la concert vocal-simfonic
Cu ocazia sărbătorii a 20 de ani de la înfiinţarea Centrului Diecezan Caritas Iaşi, duminică, 24 octombrie 2010, la ora 19.30, va avea loc în catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iaşi, un concert susţinut de corul catedralei şi orchestra formată din tineri interpreţi ieşeni.
Concert de muzică sacră la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi
Miercuri, 14 octombrie 2010, de la ora 18.00, Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi a fost gazda unui un concert de muzică sacră, susţinut de orchestra „Liber artis”, dirijată de domnul Michael Beck, iar la orgă a cântat doamna Natalia Hildebrandt, organist la catedrala din Düsseldorf (Germania).
Responsabilitatea credincioşilor în afirmarea unei virtuţi care trebuie construită în fiecare zi

A unsprezecea ediţie a „Tonalestate”, care se desfăşoară între 4-7 august la Ponte de Legno (Brescia) şi la Passo del Tonale (Trento), a ales trei cuvinte pentru lucrările sale: liberté, égalité, dar mai ales fraternité. Temei fraternităţii a dedicat conferinţa sa, joi dimineaţă, cardinalul preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Dialogul Interreligios. Publicăm în continuare fragmente mari din conferinţă, intitulată „Fratenitatea, responsabilitatea credincioşilor: o utopie?”.

Între pământ şi cer cu braţele ridicate
Publicăm o scurtă anticipare a unei cărţi dedicată rugăciunii în artă care va fi publicată în octombrie de Libreria Editrice Vaticana
  •  
     

    

Calendar Catolic

Marți, 17 iulie 2018

Sfintii zilei
Ss. Alexie, cerșetor; Marcelina, fc.
Liturghierul Roman
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an
Liturghie la alegere, prefațã comunã
verde, III
Lectionar
Is 7,1-9: Dacã nu veți crede, nu veți putea rezista.
Ps 47: Doamne Dumnezeul nostru, tu ești tãria noastrã!
Mt 11,20-24: În ziua judecãții, va fi mai ușor pentru Tir și Sidon decât pentru voi.
Meditatia zilei
Marți din sãptãmâna a 15-a de peste an

Va recomandam